I år inviterer daglig leder Marit H. Ådnanes i IMS til digital forsamlingskonferanse og tjeneste- og lederkonferanse. FOTO: ImF Media arkiv

Anbefaler å følge digitale konferanser gruppevis

I år kjører Indremisjonssamskipnaden sin årlige forsamlingskonferanse og lederkonferanse digitalt. IMS-lederen oppfordrer deltakere til å samles lokalt i grupper på inntil ti, innenfor smittevernreglene.

‒ Å gjøre disse konferansene digitale er absolutt ikke noe ideelt, men alternativet er at det ikke blir noen konferanse, sier daglig leder Marit H. Ådnanes i Indremisjonssamskipnaden (IMS) til sambåndet.no.

Lørdag 13. februar vil IMS arrangere digital forsamlingskonferanse, og lørdag 20. februar går tjeneste- og lederkonferansen Kraft digitalt på Zoom. Ådnanes tror de ville fått flere med seg om konferansene hadde vært fysisk. Rundt 30 er nå påmeldt på Forsamlingskonferansen. Det kan være flere deltakere bak hver påmelding. Påmelding til Kraftkonferansen regner Ådnanes med vil ta mer av i neste uke.

Program
På forsamlingskonferansen vil ImFs generalsekretær Erik Furnes, Ung-leder Johannes Olsen i IMS og Ådnanes ha innlegg, i tillegg til lokale bidragsytere. Furnes vil snakke om åndelig lederskap, mens Olsen blant annet vil snakke om hvordan ta vare på barne- og ungdomsarbeidet i fellesskapet, og Ådnanes vil ta for seg smågrupper.

På Kraftkonferansen vil plantingsleder i ImF, John Torjus Eriksen, ha innlegg om smågrupper og nye fellesskap, mens Olsen og Ådnanes vil avslutte med hva vi kan gjøre for å ruste oss for fremtiden.

Aktuelt
‒ Hvorfor har dere valgt å sette akkurat disse temaene på dagsorden?

‒ Vi opplever det som svært aktuelle tema. I tillegg handler det om hvem vi får med på konferansen. Når Erik Furnes kunne bli med, er det naturlig at han snakker om åndelig lederskap og åndelig tilsyn, siden han har jobbet en del med det og det er noe som vi ikke har vært så flinke til å snakke om. Smågrupper som jeg skal snakke om, er noe jeg brenner for. Det er også noe vi kan få til i koronatiden. Jeg har stor tro på at smågrupper er sentrale som en vei til vekst og utrustning i det kristne fellesskapet. John Torjus Eriksen skal også snakke om smågrupper på Kraftkonferansen. Førstkommende lørdag skal Johannes Olsen snakke om hva vi kristne gjør når vi møtes og hva i mitt liv vil jeg at folk som ikke er kristne skal kople seg på. Det blir spennende, sier Ådnanes.

Anbefaling
‒ Hvordan har dere tenkt når dere gjennomfører disse konferansene digitalt?

Det er fordeler og ulemper med digitale konferanser. En fordel er at digitale konferanser er lettere tilgjengelig og man sparer tid. Et minus er at der er tekniske hindringer for mange, og mange er lei av digitale møter. Folk savner å møtes, svarer Ådnanes og kommer med en anbefaling:

Vi anbefaler folk å møtes lokalt, i alle fall de som kan det med tanke på smittevern. Slik gjorde vi det på Gilje bedehus under den digitale Awana-dagen. Man kan komme inntil ti personer sammen for å følge konferansen på storskjerm.

Konferansene er åpne for alle. Man melder seg på, og så får man link til Zoom.

Jeg tror vi trenger påfyll og inspirasjon i tiden vi er i, og motivasjon til å planlegge for fremtiden, sier Marit H. Ådnanes.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.