Sambåndet

Mandag 18. januar 2021
RSS
Inkarnasjonen, Jesus som ble menneske, ble visualisert på betongdekket utenfor bedehuset Saron. ALLE FOTO: PETTER OLSEN

Kontrastenes jul

Øvre parkeringsdekke på Saron var oppmøtested da Bedehuskirken inviterte til smittevernvennlig julegudstjeneste i friluft.

Skrevet av Petter Olsen den 24. desember 2020.

ANDAKT: Thomas Rake hadde andakt på sin siste julegudstjeneste som pastor i Bedehuskirken.

BRYNE: Håndsprit, kaffe og kakao møtte de forhåndspåmeldte til de to julegudstjenestene julaftens ettermiddag. Det ryktes at noen til og med ba om en blanding av de to da de rakte fram den selvplukkede pappkoppen til stemningsfylte «møteverter». 

Pastor Kjersti Landro gledet seg over å kunne ønske den yttertøyskledde forsamlingen velkommen. Lavtrykket ved Storbritannia som i dagevis har presset høye temperaruter og regn nordover, tok heldigvis en pause slik at arrangørens værforbehold ikke måtte aktiveres.

Stående i tidsriktige kohorter mellom blafrende bålpanner fikk vi høre Juleevangeliet fra Luk 2 lest over betongdekket. En for anledningen sammensatt kvartett sang solo og var forsangere, akkompagnert av musikere fra forsamlingen, deriblant pastor Magnar Helland på trommer. Sambåndets utsendte unngikk så vidt å komme i veien for danseinnslaget fra en hvitkledd jentegruppe.

Thomas Rake deltok på sin siste julegudstjeneste som pastor i Bedehuskirken. I sin andakt påpekte han at julen 2020 er fylt av kontraster og uoppfylte forventninger. Vi kan ikke uten videre være i sammen med dem vi pleier og ønsker, gavene må deles ut uten klemming, og noen kjenner på et enda større savn fordi de har mistet noen av sine eller er personlig berørt av koronapandemien på andre måter. 

Midt i denne situasjonen minnet Rake om Johannes-prologen og trakk særlig fram to vers: «I ham var liv, og livet var menneskenes lys. Og lyset skinner i mørket» (Joh 1,4-5a), skriver Johannes om Jesus, han som slo opp telt – tabernaklet seg – i blant oss.

– Lyset skinner, også i den situasjonen vi befinner oss i nå, understreket Rake.

Inkarnasjonen, Gud som ble menneske i Jesus, ble også understreket av allsangene «Det kimer nå til julefest» og «Å, kom nå med lovsang.» Julegudstjenesten ble avsluttet etter en halv time med velsignelsen og «Deilig er jorden.» 

Det ble jul også i koronaåret 2020. 

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Etter 36 år som ansatt på Nordhordland Folkehøgskole går Jan Inge Wiig Andersen av med pensjon til høsten.

Søndag 17. januar er det mange digitale møter å velge blant fra indremisjonsfamilien. Her får du en kretsvis oversikt.

Hovedtrekk i Åpne Dørers årlige tilstandsrapport viser at covid-19 utnyttes av ekstremister, legitimerer økt statlig overvåkning og forsterker forfulgte kristnes sårbarhet.

Sverre Dag og Randi Ljønes bor 5 km fra rasområdet i Gjerdrum og har vært med å jobbe for at Gjerdrum barnehage mandag kunne flytte midlertidig inn i Misjonshuset.

(Korona) Over natten måtte Bildøy Bibelskole og ImF-eide videregående skoler omstille seg til rødt smittevernnivå.

Copyright © Sambåndet 2021