Sambåndet

Lørdag 28. november 2020
RSS
DELER UT: Jarle Haugland og Tro & Medier, der ImF er medlem, er blant dem som står bak stipendet. FOTO: ImF MEDIA ARKIV

Stipend-vinnere stemmes fram som på Stjernekamp

Mediekonferansen Melt er utsatt til neste år på grunn av korona. I år blir det i stedet livesending med utdeling av Melt Kickstart.

Skrevet av Brit Rønningen den 30. oktober 2020.

Fakta

Melt Kickstart

  • Hva: Et ideutviklingsstipend, en kategori av Tro & Mediers Mediestipend
  • Hvor: Livesending fra Filadelfia Oslo på Melt-konferansens Facebookside
  • Når: 5. november kl. 20.00

Melt

  • Mediekonferansen Melt er en éndags mediekonferanse i Filadelfiakirken Oslo.
  • Målgruppen er folk som jobber eller er frivillig innenfor medier og kommunikasjon i kirke eller næringsliv.
  • Melt kommer ut av et felles initiativ mellom TV Inter, Filadelfiakirken Oslo og Tro & Medier, som sammen så behovet for å samle dette miljøet for å lære, inspirere og utfordre hverandre til å nå ut i kommunikasjons- og medievirkeligheten vi alle lever i, og som endres fortere enn noen gang tidligere.

Kilde: meltkonferansen.no

I fjor fikk Tro & Mediers Mediestipend to nye kategorier, produksjonsstipend og Melt-stipend. Fjorårets Melt-stipend er blitt til Melt Kickstart, et idéutviklingsstipend (se faktaboks).

Daglig leder Jarle Haugland i Tro & Medier opplyser til sambåndet.no at de hadde sju kandidater til Melt Kickstart.

‒ Vi hadde håpet på langt flere. Folk må være frimodige og sende inn sine ideer, sier Haugland.

Erstatning
Nå er tre av de syv kandidatene blitt plukket ut til å presentere sine ideer i en livesending fra Filadelfia Oslo den 5. november. Den kan ses på Melt-konferansens Facebookside. Det blir en erstatning for den fysiske konferansen Melt 2020 som ble utsatt på grunn av korona. Vinneren av Melt Kickstart vil få 50 000 kr i stipend. De tre bidragene er publisert på nett og i sosiale medier.

26. oktober åpnet stemmegivningen, og man kan stemme helt frem til livesendingen. Det koster 5 kr pr stemme.

Gode prosjekt
‒ Alle tre er gode kandidater, og det er tre ulike prosjekt. Hver på sitt vis passer de inn i Tro & Medier sitt konsept og fremmer våre verdier, som er godhet, sannhet og tro i mediene. I tillegg til stipendet inngår det også veiledning til å utvikle ideen videre. Slik kan premien bidra til at ideen blir gjennomført, sier Haugland.

De tre kandidatene er Føbe Edvardsen, som vil lage en bibelpodcast for barn, Karoline og Thomas Neteland, som vil lage et samtaleprogram om ekteskap og Ingrid Vatnar Eikje, som vil lage bygdefolkportretter på sosiale medier. Les mer om kandidatene her

Stemmegivning
Hvordan skal dere sikre at det blir rettferdig stemmegivning?

‒ Vi bruker en løsning som er utviklet og har vært brukt i talentprogrammer. Folk kan sende en sms, og en profesjonell aktør teller opp stemmene, svarer Haugland.

Hva tenker du om at man må betale for å kunne stemme?

‒ Betaling sikrer at folk ikke stemmer ubegrenset. Det er den samme måten NRK og TV2 gjør det på i sine konkurranser. Det bidrar også til å finansiere stipendet og vil gå inn i årets pott.

Haugland ønsker også å få frem at det er første gang de produserer et slikt liveshow.

‒ Det skal skape litt gøy rundt kandidatene. Vi ønsker å lage en produksjon det er verdt å se og som er nyskapende, sier Jarle Haugland.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

ImF Rogaland har startet en aksjon på Facebook hvor de oppfordrer folk til å invitere eller gå på besøk til en familie eller enkeltpersoner i løpet av desember.

Økt ensomhet blant studentene samtidig som akademiske resultater forbedret seg. Det er to stikkord for hvordan pandemien så langt har påvirket fire kristne høgskoler.

Møre ungdomsskule har utvidet og skiftet navn til Møre barne- og ungdomsskule Ålesund. Avdelingsleder for det nye barnetrinnet er fornøyd med åpningen.

Nordmøre og Romsdal Indremisjon har tilpasset seg de nye koronarestriksjonene og endret navn og innhold på den årlige julemessa.

ImF Sunnmøres årlige arrangement «Stjernedryss i advent» blir litt annerledes i år. I stedet for å samles fysisk kan man samles foran skjermen hjemme i stua.

Copyright © Sambåndet 2020