Sambåndet

Tirsdag 20. oktober 2020
RSS
FORTSATT BEDEHUS: Det har vært virksomhet på Godvik bedehus siden 1960-tallet. Nå har en eritreisk pinsemenighet kjøpt huset. FOTO: HELGE KLEVEN

Solgt for 2 millioner

En kristen migrantmenighet har kjøpt Godvik bedehus i Laksevåg, Bergen. Salgssummen på litt over 2 millioner deles likt mellom ImF Midthordland og ImF.

Skrevet av Petter Olsen den 2. september 2020.

Berea Church, som er det registrerte navnet, er en eritreisk pinsemenighet som per i dag holder til i Pinsekirken Tabernaklet i Bergen. Her er navnet Berea Bergen Church.

Det er Godvik Indremisjon som er selger av bedehuset, men det praktiske arbeidet er det en komité bestående av Hans Kåre Algrøy fra ImF Midthordland og Kenneth Foss og Helge Kleven fra ImF sentralt som har stått for. Den nøyaktige salgssummen er på kr. 2.025.000, litt lavere enn taksten på 2,1 millioner. Overskuddet av salget skal deles likt mellom ImF Midthordland og ImF sentralt.

– Vi skrev under tirsdag 1. september, sier Gunnar Torsvik, på vegne av Godvik Indremisjon, til sambåndet.no.

Av advokaten fikk Torsvik opplyst at Berea Church vil signere kontrakten onsdag 2. september, noe som nå er bekreftet. Planen er at de skal overta bedehuset 15. september.

Menigheten som har kjøpt huset, er i vekst og består i dag av om lag 50 voksne og 40 barn. 

– I komiteen er vi veldig fornøyd med det vi har fått til. Godvik Indremisjon som selger hadde et ønske om at det fortsatt skulle være kristen virksomhet i huset, sier Hans Kåre Algrøy til sambåndet.no. 

Bedehuset ble annonsert på Finn.no, og Algrøy forteller at de fikk om lag 20 henvendelser fra mange forskjellige hold. Kjøperen, Berea Church, har opplyst at de planlegger å bygge på bedehuset.

– De ønsker seg rom til å drive barnearbeid i, sier Algrøy.

– Salgsprisen nådde ikke helt taksten. Hva er din kommentar til det?

– Vi hadde håpet å få takst, men når man samtidig har et ønske for den fortsatte bruken av huset, er det ikke alltid like lett. Men vi er fornøyd med prisen. Det er også en del vedlikehold som den nye eieren vil ha behov for å gjøre, påpeker Hans Kåre Algrøy.

sambåndet.no har ikke lyktes med å komme i kontakt med pastor, daglig leder og styremedlem for Berea Church, Mussie Worede Emahazion.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

På flyet fikk Kristoffer Norbye idé til en sang som nå er blitt til musikkvideo. Regissør av videoen, Sofie Arnesen, håper den vil få flere til å ta et år på Bildøy Bibelskole.

OPPDATERT Medan kong Haakon personleg tok imot den først produserte bibel frå Gideon i Norge, hadde kronprinsparet ikkje høve til å ta imot Gideon for å få overrekt Bibelen som vart produsert til 90-årsjubileet i år.

– Kampen for rettferd er ein heilt nødvendig del av det kristne livet, meiner Sunniva Gylver.

Av og til kjem folk på besøk som ein hugsar lenge. Slik var det då forkynnar Edvard Foss nyleg tok turen til Sunnmøre.

STATSBUDSJETTET Ti studieforbund mister til sammen ni millioner kroner i statstilskudd etter at de ble flyttet fra Kunnskaps- til Kulturdepartementet. Kristelig studieforbund er blant disse.

Copyright © Sambåndet 2020