Sambåndet

Søndag 20. september 2020
RSS
FORTSATT BEDEHUS: Det har vært virksomhet på Godvik bedehus siden 1960-tallet. Nå har en eritreisk pinsemenighet kjøpt huset. FOTO: HELGE KLEVEN

Solgt for 2 millioner

En kristen migrantmenighet har kjøpt Godvik bedehus i Laksevåg, Bergen. Salgssummen på litt over 2 millioner deles likt mellom ImF Midthordland og ImF.

Skrevet av Petter Olsen den 2. september 2020.

Berea Church, som er det registrerte navnet, er en eritreisk pinsemenighet som per i dag holder til i Pinsekirken Tabernaklet i Bergen. Her er navnet Berea Bergen Church.

Det er Godvik Indremisjon som er selger av bedehuset, men det praktiske arbeidet er det en komité bestående av Hans Kåre Algrøy fra ImF Midthordland og Kenneth Foss og Helge Kleven fra ImF sentralt som har stått for. Den nøyaktige salgssummen er på kr. 2.025.000, litt lavere enn taksten på 2,1 millioner. Overskuddet av salget skal deles likt mellom ImF Midthordland og ImF sentralt.

– Vi skrev under tirsdag 1. september, sier Gunnar Torsvik, på vegne av Godvik Indremisjon, til sambåndet.no.

Av advokaten fikk Torsvik opplyst at Berea Church vil signere kontrakten onsdag 2. september, noe som nå er bekreftet. Planen er at de skal overta bedehuset 15. september.

Menigheten som har kjøpt huset, er i vekst og består i dag av om lag 50 voksne og 40 barn. 

– I komiteen er vi veldig fornøyd med det vi har fått til. Godvik Indremisjon som selger hadde et ønske om at det fortsatt skulle være kristen virksomhet i huset, sier Hans Kåre Algrøy til sambåndet.no. 

Bedehuset ble annonsert på Finn.no, og Algrøy forteller at de fikk om lag 20 henvendelser fra mange forskjellige hold. Kjøperen, Berea Church, har opplyst at de planlegger å bygge på bedehuset.

– De ønsker seg rom til å drive barnearbeid i, sier Algrøy.

– Salgsprisen nådde ikke helt taksten. Hva er din kommentar til det?

– Vi hadde håpet å få takst, men når man samtidig har et ønske for den fortsatte bruken av huset, er det ikke alltid like lett. Men vi er fornøyd med prisen. Det er også en del vedlikehold som den nye eieren vil ha behov for å gjøre, påpeker Hans Kåre Algrøy.

sambåndet.no har ikke lyktes med å komme i kontakt med pastor, daglig leder og styremedlem for Berea Church, Mussie Worede Emahazion.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Når arbeida på Sjøholt folkehøgskole no startar opp igjen, er det som eit endå større prosjekt enn det var i vår.

Nå skal foreldre i Bedehuskirken få hjelp i rollen som trosformidler og åndelig veileder for sine barn.

Den ImF-utviklede konferanseappen Meet316 får nå flere bruksområder.

(Korona) På grunn av nye, strengere smittevernregler i Bergen kommune har Bergens Indremisjon avlyst all aktivitet, bortsett fra konfirmasjonsgudstjenesten på søndag.

(Korona) ImF besluttet 10. september å avlyse Lederkonferansen 2020 og legge til rette for en digital leder-dag i stedet.

Copyright © Sambåndet 2020