HÅPEFULL: Daglig leder Aud Kindervåg Halsne i Plussreiser er mer håpefull etter at regjeringen har kommet med en ny tiltakspakke. FOTO: ImF MEDIA ARKIV

Plussreiser får 2,3 millioner i kontantstøtte

Daglig leder Aud Kindervåg Halsne i Plussreiser ser mer håpefullt på fremtiden for reiseselskapet etter et tilbud om ny tiltakspakke.

Regjeringen har nå kommet med en ny tiltakspakke for pakkereiseselskapene som de kan søke om gjennom Innovasjon Norge. For Plussreiser betyr det at de får kontantstøtte på vel 2,3 millioner kr og et lån på 7 millioner kr som skal betjenes i løpet av 6 år.

‒ Jeg synes det var fantastisk at regjeringen har kommet med en bedre ordning. Vi har fått en tiltakspakke som gjør at vi får redusert tapet vårt. Det er flott at vi har fått kontanter og ikke bare lån, sier daglig leder Aud Kindervåg Halsne til sambåndet.no.

Betingelser
1. mai meldte sambåndet.no at Plussreiser har fått 10 millioner i lån fra Sparebanken Møre med 3 års tilbakebetaling som betingelse. I juni kom regjeringen med en ny låneordning til pakkereiseselskapene hvor 500 millioner kr av to milliarder kr blir omgjort til tilskudd i revidert nasjonalbudsjett, og hvert selskap kan søke om maksimalt 8-9 millioner kr i støtte.

‒ Vi vil si nei til det andre lånet og ta imot det nye tilbudet om lån, for det har bedre betingelser, forteller Kindervåg Halsne.

Hjelper
Den nye tiltakspakken skal dekke omsetningssvikt og inntektstap for mars, april og mai, og reiseselskapene kan senere søke for de neste månedene.

‒ Hva betyr dette for Plussreiser?

‒ Dette hjelper oss til å overleve, og det betyr at tapet vårt blir mindre. Men vi vet ikke hvor mye vi må avskrive som tap.

Håpefull
Plussreiser har laget flere nye turer i Norge, og dagen før intervjuet var Kindervåg Halsne reiseleder på en tur til Ryfylke.

‒ Vi holder på å planlegge for 2021. Fremdeles har vi turer som ennå ikke er kansellert, men som vi ikke vet om kommer til å gå. En gruppe skal til Israel i oktober, vil det bli noe av? Nå er landet stengt, sier Aud Kindervåg Halsne og føyer til:

‒ Men jeg kjenner meg mer håpefull nå.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.