Sambåndet

Lørdag 8. august 2020
RSS
GLAD: Daglig leder Marit H. Ådnanes i IMS er glad for at utsendingsmøtet er gjennomført. Her er hun på fjorårets arbeidermøte. FOTO: Brit Rønningen

To høstmåneder til forsinkede årsmøter

Korona-pandemien har tvunget kretsene i ImF til å utsette sine årsmøter. Bare Indremisjonssamskipnaden har gjennomført sitt utsendingsmøte som planlagt.

Skrevet av Brit Rønningen den 2. juli 2020.

Helgen 19.-21. juni skulle Indremisjonssamskipnaden (IMS) ha Storsamling med utsendingsmøte på Framnes. I stedet ble det «Kjør igjønå-basar» 21. juni, mens utsendingsmøtet gikk som planlagt 20. juni.

‒ Jeg er veldig glad for at vi gjennomførte utsendingsmøtet. Vår krets var den som skulle være sist ute med å ha årsmøte. Hvis vi skulle hatt det to uker før, måtte vi ha utsatt det eller vurdert annen form på årsmøtet, sier daglig leder Marit H. Ådnanes i IMS til sambåndet.no og føyer til:

‒ Og «Kjør igjønå-basar» var en god erstatning for Storsamling. Det kom inn 137 000 kr, og det er veldig bra.

Datoer
Alle de andre kretsene i ImF har vært nødt til å utsette sine årsmøter. «Finnmark Indremisjon har avlyst kretsårsmøtet i år, og slår det sammen med neste års kretsårsmøte. Dato er ikke fastsatt. Alle representanter som var på valg i år, sitter frem til årsmøtet neste år.», skriver kretsleder Paul Tore Garvo i en tekstmelding.

  • ImF Midthordland skal ha årsmøtehelg fra 15. august
  • Nordhordland Indremisjon skal ha årsmøte 22. august
  • Bergens Indremisjon skal ha årsmøte 27. august
  • ImF Rogaland skal ha årsmøte 8. september
  • Sogn og Fjordane Indremisjon skal ha årsmøte 12. september
  • Nordmøre og Romsdal Indremisjon skal ha årsmøte 22. september
  • ImF Sunnmøre skal ha årsmøte 22. september
  • ImF Sør skal ha årsmøte 15. oktober.

Mandat
Ådnanes er fornøyd med oppslutningen om utsendingsmøtet, med 60 utsendinger. Prosessen sammen med kretsene i ImF etter vedtak fra GF 2019, var en av sakene på sakslista.

‒ Det kom blant annet opp spørsmål som gikk på mandatet til gruppa som skal møte de andre kretsene til læringsfellesskap. I forslaget til mandat står det at gruppa har mandat til å handle på vegne av kretsen. Hva vil det si, var det noen som lurte på. Det er viktig at gruppa som representerer kretsen, har litt handlefrihet. Den skal handle «på vegne av». Samtidig skal misjonsfolket være trygge på at det ikke skjer store forandringer uten at kretsstyret og også årsmøtet er involvert, sier Ådnanes.

Den daglige lederen fremholder at det er bra at folk har spørsmål om vedtaket fra GF 2019.

‒ Det viser et engasjement.

Prosess
Hun poengterer at det er viktig at denne prosessen er forankret i misjonsfolket.

Hvordan var stemningen blant utsendingene til denne prosessen?

Det var ikke motforestillinger til prosessen, men det er ikke alle som forstår helt hva det går ut på. For å få med seg folk, er det viktig å forklare hvorfor vi gjør dette. Vi har som mål å nå nye mennesker med evangeliet og modnes som Jesu disipler. Er organisasjonsstrukturen tjenlig for å nå våre mål? Jeg håper folk har tillit til at oss at vi vil det beste for ImF og kretsene.

Et annet punkt på saklista var IMS sin strategiplan. Kretsens tre satsingsområder er fellesskapsvekst, leirarbeid og ledertrening.

Det var god oppslutning om strategiplanen. Nå gjelder det å sette planen ut i livet, sier Marit H. Ådnanes.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Den avdøde evangelisten blir etter planen innlemma i National Statuary Hall i hovudstaden Washington DC neste år og erstattar då ein som blir oppfatta som forkjempar for kvit overherredømme.

Stefanusalliansens partnarar i Beirut ber om forbønn for alle som er ramma etter eksplosjonen i byen.

Lyriker Haldis Reigstad er tildelt Kongens fortjenstmedalje etter mangeårig forfatterskap. Utdelingen skjer på lørdag.

DEBATT Ein må ikkje seia farvel til eit konservativt kristent verdsbilete for å vera reflektert, Emil André Erstad.

På Reach The City lærer kristne å dela evangeliet med framande på gata i Oslo. Dette er ein type praktisk undervisning mange saknar i den lokale forsamlinga si.

Copyright © Sambåndet 2020