Sambåndet

Søndag 7. juni 2020
RSS

Ålesund bedehus er solgt

Ålesund Bedehus er solgt til Stiftelsen Ungdom i Oppdrag.

Skrevet av Redaksjonen den 18. mai 2020.

Siden 2014 har Ungdom i Oppdrag (UIO) har hatt fast tilhold i Ålesunds store bedehus. Ungdom i Oppdrag har i lengre tid vært i dialog med huseier ImF Sunnmøre om å få kjøpe bygget, og nå er de to organisasjonene endelig i mål. Sammen signerte de kontraktene mandag 18. mai, går det fram av en pressemelding fra ImF Sunnmøre.

Sambåndet har flere ganger skrevet om mulighetene for at bedehuset kunne bli solgt – og da mest sannsynlig til UIO.

– For ImF Sunnmøre har det hele tiden vært et ønske om at Ålesund Bedehus også i fremtiden skulle være et hus med rom for å utruste og bygge Guds forsamling. Sammen med eksisterende arbeid i huset vil UIO viderutvikle dette arbeidet på en god måte. ImF Sunnmøre er derfor i dag takknemlige for at vi kan gi stafettpinnen videre til UIO, sier Johan Halsne, leder for ImF Sunnmøre. 

Tverrkirkelig

Ungdom i Oppdrag er en verdensomspennende tverrkirkelig kristen bevegelse som driver misjonsarbeid i mer enn 180 land. I Norge har Ungdom i Oppdrag ni sentre, deriblant i Ålesund. Hovedoppdraget for senteret i Ålesund er misjonsskoler for kreative mennesker og mennesker som er glad i friluftsliv, og legeskipsarbeid.

– Vi er utrolig takknemlige for samarbeidet med ImF Sunnmøre, sier Randi og Jan Oskar Alnes. Ekteparet er senterledere for Ungdom i Oppdrag Ålesund.

– Vi er også veldig oppmuntret av at en organisasjon med så dype røtter i regionen som ImF Sunnmøre, har tro på og tillit til arbeidet vårt, fortsetter de. 

Planer

Ungdom i Oppdrag planlegger å renovere og utvikle et moderne samlingssted for kristent arbeid i det nylig overtatte bygget.

– Vi er i samtaler med flere menigheter og kristne organisasjoner om å utvikle et moderne møterom og kontorer sammen. Dette er også ImF Sunnmøre en del av, sier ekteparet Alnes og utdyper: – Målet er å styrke hverandre, se synergier og vekst. Vi gleder oss til å begynne å sette huset i stand.

Legeskip

Ekteparet er også involverte som henholdsvis sykepleier og kaptein på legeskipet til Ungdom i Oppdrag i Papa Ny-Guinea. Derfor planlegger de å utvikle et presentasjons og kontorlokale for dette arbeidet i lokalet som tidligere ble brukt av Kjøkkenservice. Her ønsker de å invitere skoler, bedrifter og enkeltmennesker til å bli med på helsehjelp og utviklingsarbeidet til legeskipet i Papa Ny-Guinea. 

Myndighetene i Papa Ny-Guinea har invitert Ungdom i Oppdrag til å bli en del av den nasjonale helseplanen til landet. Legeskipet har tannlegeklinikk, øyekirurgi og laboratorium, og det sendes tre legeteam til lands med småbåter. Myndiggjøring og trening av lokale helsearbeidere er en viktig del av arbeidet til skipet.

Alle om bord er frivillige, og arbeidet blir gjort med skip for å komme frem til mennesker som bor isolert på kysten.

– Det er mange fellesnevnere mellom identiteten til legeskipsarbeidet og identiteten til Sunnmørs-regionen, derfor gleder vi oss til å opprette et sted hvor mennesker på Sunnmøre kan komme og bli med, avslutter Jan Oskar Alnes.

3 Comments »

 • 1

  Randi Hamre

  18.05.2020, kl. 12:56

  Gratulerer til ImF Sunnmøre og til UIO!

  Svar
 • 2

  Gudrun Longva

  18.05.2020, kl. 14:12

  Gratulerer med avtalen og Guds velsignelse over arbeidet videre!

  Svar
 • 3

  Vidar Giske

  20.05.2020, kl. 23:26

  Så kjekt at Ålesund bedehus blir videreført som et gudshus. Gleder meg over at UIO satser videre der.

  Svar

Skriv en kommentar

Journalistutdanninga ved NLA Høgskolen i Kristiansand har fått godkjent søknader for økonomisk stønad til utvekslingsprosjekt med Georgia og Albania.

Krik har lagt seg på en linje som vil svekke organisasjonens evne til å gi tydelig og god veiledning i sentrale temaer, mener ImF og NLM.

Det er ikke økonomisk grunnlag for å starte byggingen. Prosjektgruppen foreslår derfor rehabilitering av dagens bygg når årsmøtet samles 22. august.

KOMMENTAR Kan man holde fast på at Jesus er eneste vei til frelse – og samtidig tro at frelsen også kan gis til dem som aldri fikk høre evangeliet og derfor ikke kunne komme til tro?

ImF Rogalands leirsted skal ikke bare være et sted for leirarbeid. Nå jobbes det for at det også skal bli et sted for stillhet, samtale, refleksjon og bønn.

Copyright © Sambåndet 2020