Sambåndet

Lørdag 8. august 2020
RSS
SAMLET: Alf Halvorsen talte da Lyngdal bedehusforsamling var samlet for første gang etter koronanedstengningen. FOTO: SKJERMBILDE FRA YOUTUBE

Samles igjen på bedehuset

Flere forsamlinger i indremisjonsfamilien hadde i helgen sitt første «fysiske» møte etter at Norge ble koronastengt.

Skrevet av Brit Rønningen den 13. mai 2020.

Fakta

Noen gjenåpninger i ImF-sammenheng

 • Sogndal Indremisjonsforsamling
 • Lyngdal bedehusforsamling
 • Neo-kirken
 • Kristiansund indremisjon
 • Brusand bedehus

I tillegg til livesending på Facebook klokken 11 inviterte Sogndal Indremisjonsforsamling til en enkel kveldssamling klokken19.30 søndag 10. mai med lovsang og nattverd. De som var interessert i å komme, måtte melde seg på.

Etter å ha vært koronastengt i to måneder kan forsamlingen endelig møtes fysisk, siden Regjeringen og helsemyndighetene fra og med 7. mai har åpnet opp for at inntil 50 personer kan samles på et offentlig arrangement så lenge smittevernreglene blir fulgt.

Kveldsmøte
Det gikk fint. Folk syntes det var godt å komme sammen, oppleve fellesskap og feire nattverd igjen, sier pastor Nils Jøssang til sambåndet.no.

Rundt 30 stykker kom på kveldsmøtet. På forhånd var stolene satt ut med én meters avstand, og dørene var åpnet slik at folk kunne gå inn og ut uten å måtte ta på dørhåndtak og lignende.

– Hvordan gjorde dere det med nattverden?

Vi fulgte smittevernreglene og helte i vinen og gjorde klar oblatene på forhånd, sier Jøssang
og legger til:

– Hvis folk som var på kveldsmøtet, merker symptomer i løp av de to påfølgende dagene, må de gi beskjed til oss.

Barnekirke
Vi ønsker å være tilgjengelig for de som ikke kan eller synes det var for tidlig å komme på møte, sier Jøssang og viser til livesendingen kl 11.00.

Forsamlingen har 16 husfellesskap, og de kan også samles igjen. Søndag 24. mai skal de ha barnekirke på formiddagen og kveldsmøte som også sendes live på Facebook.

Vi jobber med hvordan vi kan gjennomføre det på en trygg og forsvarlig måte.

Lyngdal 
Lyngdal bedehusforsamling hadde to samlinger på søndag.

Det var veldig godt å møtes. Vi delte det opp og hadde familiesamling klokken 10.30 og vanlig samling klokken 12.00. Vi satte fram 50 stoler i salen hvor vi vanligvis har fremme 120 stoler. I tillegg tok vi opptak av møtet slik at de som ikke kunne komme, kunne følge med, sier formann Ståle Andersen.

Det bruker å være 100 personer på møtene. På søndag var det 28 stykker på hver samling. Onsdag 13. mai vil forsamlingen også åpne for kveldsbibelskole.

Neo-kirken
Også Neo-kirken hadde samling på søndag. Planen var å samles på gården til en familie i menigheten, men på grunn av været ble det samling på Angeltveit bedehus klokken 20.00. Cirka 10 personer møtte frem.

Folk var fornøyde og syntes det var godt å komme sammen, sier pastor Otto Dyrkolbotn.

De har også startet opp igjen med bønnelunsj.

Det ble bønn uten lunsj, men det var kjekt å snakke sammen, forteller Dyrkolbotn. 

Fellesskap
Jøssang opplever at det er forskjell på å møtes fysisk og å møtes digitalt.

Jeg har møtt få folk i denne perioden. Det er kjekt å møtes fysisk til større fellesskap og oppleve hvordan Jesus er i fellesskapet og møter oss gjennom nattverden. Det er et helt annet fellesskap enn å møtes digitalt. Selv om man kan ha dialog når man møtes digitalt, blir det fort monolog, sier Nils Jøssang.

Hadde din forsamling fysisk samling helgen 8.-10. mai eller har planer om å starte nå? Ta svært gjerne kontakt med redaksjonen om det! Send e-post til sambaandet@imf.no

1 kommentar »

 • 1

  Leif Harberg

  13.05.2020, kl. 13:47

  Kristiansund indremisjon hadde sitt første møte søndag 10. mai og vil nøye seg med vanlige møter søndagene fram til ferien.

  Selvsagt ble dette første møtet holdt i henhold til alle regler, men de fremmøtte uttrykte stor glede over igjen å kunne møtes for å dele Guds ord i det kristne fellesskap. Det var foreningens nestor, tidligere kretssekretær Harald Skotheimsvik, som talte på dette første møtet.

  Senere vil vi også få til nattverd, men det skal planlegges først så vi også i det kan holde oss til reglene som er satt.

  Svar

Skriv en kommentar

Den avdøde evangelisten blir etter planen innlemma i National Statuary Hall i hovudstaden Washington DC neste år og erstattar då ein som blir oppfatta som forkjempar for kvit overherredømme.

Stefanusalliansens partnarar i Beirut ber om forbønn for alle som er ramma etter eksplosjonen i byen.

Lyriker Haldis Reigstad er tildelt Kongens fortjenstmedalje etter mangeårig forfatterskap. Utdelingen skjer på lørdag.

DEBATT Ein må ikkje seia farvel til eit konservativt kristent verdsbilete for å vera reflektert, Emil André Erstad.

På Reach The City lærer kristne å dela evangeliet med framande på gata i Oslo. Dette er ein type praktisk undervisning mange saknar i den lokale forsamlinga si.

Copyright © Sambåndet 2020