Sambåndet

Søndag 31. mai 2020
RSS
FOLKEHØGSKOLE: Andreas Melberg er daglig leder i Noregs Kristelege Folkehøgskolelag og Informasjonkontor for kristen folkehøgskole. Foto: Svein Finneide

Vil ha god tone med bibelskolene

Daglig leder Andreas Melberg i Informasjonskontor for kristen folkehøgskole har ikke tenkt å konkurrere med bibelskolene for å få flere elever.

Skrevet av Brit Rønningen den 30. mars 2020.

– Jeg tenker at kristne folkehøgskoler av og til kan inspirere elever til å gå på bibelskole. Vi driver vår egen markedsføring som vanlig og vil ikke lage noen front mot bibelskolene, sier daglig leder Andreas Melberg i Informasjonskontor for kristen folkehøgskole og Noregs Kristelege Folkehøgskolelag til Sambåndet.

Målgruppe
Det er hans umiddelbare kommentar til utspillet fra Thomas Vårlid som er leder informasjonskontoret for bibelskolene og kommunikasjons- og rekrutteringsleder ved Ansgarskolen i en artikkel på sambåndet.no 24. februar. Til Kristelig Pressekontor uttaler Vårlid at kristne folkehøgskoleelever er en målgruppe i rekrutteringsarbeidet for bibelskolene, og at de vil konkurrere med folkehøgskolene for å øke elevtallet.

Forskjellig
– Der er noen likheter og noen ulikheter mellom kristne folkehøgskoler og bibelskoler siden vi har forskjellig regelverk og tradisjon som vi arbeider etter. Folkehøgskolene har allmenndanning og folkeopplysning som basis, og kristne folkehøgskolene bygger driften på kristne verdier. Men vi har god tone med våre venner bibelskolene og har ikke tenkt å konkurrere med dem ut over normal markedsføring mot generelt elevgrunnlag. Vi ønsker dem alt godt. Det kan godt hende at noen av våre elever vil velge bibelskole, fortsetter Melberg.

Når mange
Ifølge den daglige lederen er det flest 18-19-åringer blant elevene på kristne folkehøgskoler, og de har årskull på 67 000 elever som utgjør bredden i markedsføringen deres. I dag er det omtrent 3700 elever på de kristne folkehøgskolene.

– Det er mange nye grupper som kan være aktuelle søkere til kristne folkehøgskoler. Å nå disse er sentralt for at vi skal kunne vokse. Men i dag når vi fantastisk mange i forhold til hva vi gjorde for noen år siden, sier Andreas Melberg.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

ImF Rogalands leirsted skal ikke bare være et sted for leirarbeid. Nå jobbes det for at det også skal bli et sted for stillhet, samtale, refleksjon og bønn.

Kristen idrettskontakt (Krik) vil rette forventninger til noen ansatte med tanke på samlivsform. Hvilke stillinger det gjelder, er ennå ikke utfyllende avklart.

Koronakrisen gjør at sommerdriften for internatskoler faller helt eller delvis bort. Skolene kan tape flere millioner kroner i inntekter som følge av det.

Nesten halvparten av dem som mottar feriepenger, vil i år hovedsakelig bruke dem til sparing, viser en undersøkelse. Tove Lea Reime holder fram boligbytte som en rimelig ferieform.

(Korona) Etter å ha vært to måneder koronastengt har Bergens Indremisjon fortsatt ikke noen planer om å permittere ansatte.

Copyright © Sambåndet 2020