Sambåndet

Tirsdag 25. februar 2020
RSS
INNE TIL JUL: Fra åpningen av ridehallen 17. desember. Ordfører i Bygland kommune, Sigmund Åge Fossdal, i midten. Rådmann Aasmund Lauvdal, nr. fire fra venstre, rektor Hallvard Nessa, til høyre, og tidligere rektor Steffen Røykenes, nummer tre fra høyre. FOTO: PRIVAT

KVS Bygland har fått ridehall

Det har tatt lang tid, men nå er ridehallen på KVS Bygland på plass. Rektor Hallvard Nessa håper at det vil gi skolen flere søkere.

Skrevet av Brit Rønningen den 17. januar 2020.

MARKERING: Ridehallen ble feiret 17. desember i fjor. FOTO: PRIVAT

‒ Vi hadde behov for å utvide tilbudet, og den nye ridehallen er viktig for elevene på hest- og hovslagerfaget. Det er flott å få den opp, sier Nessa til Sambåndet.

Høsten 2018 kunne sambåndet.no melde at KVS Bygland til sammen hadde fått 750 000 kroner i støtte fra ulike aktører, og av disse var 550 000 kroner en støtte fra Gjensidigestiftelsen til ridehall. Den 17. desember 2019 ble ridehallen offisielt åpnet.

Samarbeid

‒ Hallen kan brukes både sommer og vinter. Det blir mye enklere for både de som underviser på faget og elevene, fortsetter Nessa.

Rektor understreker at det har vært et godt samarbeid mellom kommunen, idrettslaget og Gjensidigestiftelsen. Det var idrettslaget som søkte Gjensidigestiftelsen om støtte.

Åpning

Ridehall KVS Bygland høyde

INNENDØRS: Med ridehallen blir undervisningen enklere særlig på vinterstid. FOTO: PRIVAT

‒ Hvordan var åpningen?

‒ Det var en fin åpning hvor de involverte parter var invitert, med rådmann, ordfører, representanter fra Gjensidigestiftelse og idrettslag og de fleste elevene på skolen.

‒ Hva slags kommentarer har dere fått på den nye ridehallen?

‒ Utelukkende positive.

‒ Og hva synes du selv?

‒ Det har blitt et veldig bra resultat. Vi er takknemlig for det flotte samarbeidet som har gjort dette mulig.

Betydning

‒ Hva betyr ridehallen for skolen?

‒ Den er et løft for skolen, både for lærere og elever, og for bygda. Bygdefolket kan også bruke den. Ridehallen er viktig for å utvikle skolen og få bedre skoletilbud, og den er viktig i markedsføringen av skolen. Vi ønsker et bedre tilbud for de som går her, slik at skolen kan bli mer attraktiv og få flere søkere, sier rektor Hallvard Nessa.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Stig Magne Heitmann i Åpne Dører er djupt bekymra over kristne som han meiner spreier hets og rykte på nett. ­– Det gjer vondt å lese, seier han.

Norske bibelskular fekk generelt mange færre søkjarar i 2019 enn året før. No vil dei konkurrere med folkehøgskulane for å auke elevtalet.

Chris Duwe har hatt suksess med Øystein på CD. Nå skal Øystein bli bok som åpner opp for refleksjon om Gud og verdens skapelse.

Voss herad krev omregulering av eigedommen som Egill Danielsen Stiftelse ynskjer å leiga til ny kristen ungdomsskule. Dermed blir det truleg ikkje oppstart før hausten 2021.

Dei nyaste songane frå Hilde Svela har bibelvers som tekst. Dei skal gjøre Bibelen øyrevenleg for store og små, og gjerne for gamle som slit med å hugse og snakke.

Copyright © Sambåndet 2020