Sambåndet

Fredag 21. februar 2020
RSS
INNE TIL JUL: Fra åpningen av ridehallen 17. desember. Ordfører i Bygland kommune, Sigmund Åge Fossdal, i midten. Rådmann Aasmund Lauvdal, nr. fire fra venstre, rektor Hallvard Nessa, til høyre, og tidligere rektor Steffen Røykenes, nummer tre fra høyre. FOTO: PRIVAT

KVS Bygland har fått ridehall

Det har tatt lang tid, men nå er ridehallen på KVS Bygland på plass. Rektor Hallvard Nessa håper at det vil gi skolen flere søkere.

Skrevet av Brit Rønningen den 17. januar 2020.

MARKERING: Ridehallen ble feiret 17. desember i fjor. FOTO: PRIVAT

‒ Vi hadde behov for å utvide tilbudet, og den nye ridehallen er viktig for elevene på hest- og hovslagerfaget. Det er flott å få den opp, sier Nessa til Sambåndet.

Høsten 2018 kunne sambåndet.no melde at KVS Bygland til sammen hadde fått 750 000 kroner i støtte fra ulike aktører, og av disse var 550 000 kroner en støtte fra Gjensidigestiftelsen til ridehall. Den 17. desember 2019 ble ridehallen offisielt åpnet.

Samarbeid

‒ Hallen kan brukes både sommer og vinter. Det blir mye enklere for både de som underviser på faget og elevene, fortsetter Nessa.

Rektor understreker at det har vært et godt samarbeid mellom kommunen, idrettslaget og Gjensidigestiftelsen. Det var idrettslaget som søkte Gjensidigestiftelsen om støtte.

Åpning

Ridehall KVS Bygland høyde

INNENDØRS: Med ridehallen blir undervisningen enklere særlig på vinterstid. FOTO: PRIVAT

‒ Hvordan var åpningen?

‒ Det var en fin åpning hvor de involverte parter var invitert, med rådmann, ordfører, representanter fra Gjensidigestiftelse og idrettslag og de fleste elevene på skolen.

‒ Hva slags kommentarer har dere fått på den nye ridehallen?

‒ Utelukkende positive.

‒ Og hva synes du selv?

‒ Det har blitt et veldig bra resultat. Vi er takknemlig for det flotte samarbeidet som har gjort dette mulig.

Betydning

‒ Hva betyr ridehallen for skolen?

‒ Den er et løft for skolen, både for lærere og elever, og for bygda. Bygdefolket kan også bruke den. Ridehallen er viktig for å utvikle skolen og få bedre skoletilbud, og den er viktig i markedsføringen av skolen. Vi ønsker et bedre tilbud for de som går her, slik at skolen kan bli mer attraktiv og få flere søkere, sier rektor Hallvard Nessa.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Dei nyaste songane frå Hilde Svela har bibelvers som tekst. Dei skal gjøre Bibelen øyrevenleg for store og små, og gjerne for gamle som slit med å hugse og snakke.

Egill Danielsen Stiftelse har fått godkjent søknad om å starte kristen ungdomsskole på Voss.

– Halvparten skal komme gjennom økning i Fast Givertjeneste (FGS) og resten gjennom ulike «stunt» i løpet av året, sier Kenneth Foss, arrangements og markedsansvarlig i ImF.

Elevene på KVS Lyngdal har gode forretningsideer og er gode til å markedsføre dem. Det blir det priser av.

SAKEN ER OPPDATERT Lære- og tilsynsrådet i ImF står fast på den gjeldende veiledningen om menn og kvinners tjeneste og anbefalingen om eldstetjenesten.

Copyright © Sambåndet 2020