Sambåndet

Tirsdag 21. januar 2020
RSS

Nå kan du spille Jesus på dataskjermen

I det kommende dataspillet «I am Jesus Christ» kan du helbrede, gjøre under og slåss mot djevelen i rollen som Jesus Kristus.

Skrevet av Ingunn Marie Ruud, Kristelig Pressekontor den 27. desember 2019.

Dataspillet I am Jesus Christ er et spill som er ventet å komme snart på den digitale distribusjonsplattformen Steam. Spillet reklamerer for seg selv ved å kalle det «et svært realistisk simuleringsspill» der du spiller selveste Jesus Kristus og utfører mirakler.

ITavisen i Norge kaller spillet for «årets merkeligste spill» og traileren for «en av de merkeligste som er lansert så langt i år».

Spillet er et såkalt first person shooter-spill der spilleren ser omgivelsene fra hovedpersonens synsvinkel. Men i stedet for hender med våpen er det altså Jesu legende og mirakelgjørende hender du styrer i spillet.

Samme fotspor

Nettstedet Slate.com skriver at I Am Jesus Christ langt fra er det første videospillet som baserer seg på tekster fra Bibelen: «Det følger så tett i fotavtrykkene til Red Sea Crossing, Billy Graham’s Bible Blaster og Super Noah’s Ark 3D at det til tider ser ut som om det bare er ett sett med fotavtrykk», skriver de med humoristisk referanse til den kjente fortellingen om fotsporene i sanden.

Anmelderen fremhever likevel at den nye teknologien vil sette spillerne i sentrum i denne «hjertebankende reiserute-forkynnelseshandlingen»

I Am Jesus Christ tar for seg historien fra Jesu dåp til Hans oppstandelse og skal inneholde scener der du som Jesus helbreder syke, går på vannet og stiller stormen, utfører mirakler med mat, slåss mot demoner og vasker disiplenes føtter.

Basert på Det nye testamentet

Spillets utvikler, Simula M, ser ikke ut til å ha hatt noen større spill på markedet før, og spillets offisielle beskrivelse på Steam ser ut til å ha intensjoner om å være tro mot Bibelens tekster:

«I Am Jesus Christ er et realistisk simulatorspill inspirert av historier fra Bibelens Nye Testamente. Kom inn i gamle tider og følg den samme veien som Jesus Kristus for 2000 år siden. (…) Har du noen gang ønsket å være som ham – en av de mest privilegerte og mektige menneskene i verden?

Sjekk om du kan utføre alle berømte mirakler fra Bibelen som Jesus Kristus. Det er et simuleringsspill, og du kan prøve å redde verden som han gjorde. Er du klar til å kjempe med Satan i ørkenen, å utslette demoner og kurere syke mennesker? Eller roe stormen i havet?»

Ifølge nettsiden Screenrant.com skal spillet la deg gjennomføre over 30 av Jesu mirakler i løpet av spilletiden. Det reklameres også for en åpen verden, noe som kalles «Den hellige ånds superkraft», og en realistisk kamp mot Satan. KPK

(Alle engelske sitater er oversatt til norsk av KPK)

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Kristne studenter på vei inn i arbeidslivet famler for å finne en visjon for yrkeslivet sitt, men får lite hjelp i kirken, mener Tim VIckers. Skolelagsbevegelsen forsøker å hjelpe dem.

ImF-ledelsen står fast på synet om at det bare er «egnede menn» som kan kalles til å sitte i en forsamlings eldsteråd.

Det har tatt lang tid, men nå er ridehallen på KVS Bygland på plass. Rektor Hallvard Nessa håper at det vil gi skolen flere søkere.

Bildøy bibelskole har fått godkjent søknad om tre nye linjer og endringer i læreplaner for eksisterende linjer.

KOMMENTAR Pakistan beholder den lite ærefulle femteplassen på forfølgelseslisten til Åpne Dører. Norge og andre vestlige land må nå forlange endring.

Copyright © Sambåndet 2020