FERDIG: Otto Dyrkolbotn trekker seg som styreleder i foreningen Guttogjente. Foto: ImF Media arkiv

Styreleder i Guttogjente.no trekker seg

Otto Dyrkolbotn hadde helst sett at foreningen Guttogjente.no fusjonerte med Tro & Medier. Nå overlater han til andre å jobbe med foreningens vei videre.

Generalforsamlingen (GF) til foreningen Guttogjente.no den 24. mai hadde i hovedsak sammenslåingen med Tro & Medier oppe til behandling. Som meldt på sambåndet.no 27. mai, fikk ikke styret to tredjedels flertall for sitt forslag om fusjon, og Alexis Lundh slutter som daglig leder for Guttogjente.no.

Fire av medlemsorganisasjonene i Guttogjente.no – ImF-Ung, representert ved Otto Dyrkolbotn, Indremisjonsforbundet (ImF) representert ved Andreas Evensen, Egill Danielsen Stiftelse og Tro & Medier stemte for fusjon, mens medlemsorganisasjonene NLM, NLM vgs, Ungdom i Oppdrag og De frie evangeliske forsamlinger Ung stemte imot.

Enstemmig
‒ Styret var enstemmig i sin innstilling til GF og foreslo sammenslåing. Som leder for styret skulle jeg helst sett at GF stemte igjennom forslaget til sammenslåing, men slik ble det ikke, sier styreleder i Guttogjente.no og ledertreningskonsulent i ImF-Ung, Otto Dyrkolbotn, til sambåndet.no.

Han trekker seg nå som styreleder.

‒ Jeg har full respekt for det vedtaket GF har gjort, selv om jeg og styret ønsket det annerledes. På bakgrunn av denne vurderingen ser jeg det som naturlig at andre tar ansvaret og jobber videre med hvordan Guttogjente.no skal organiseres fremover, sier Dyrkolbotn.

Sterkere
‒ Jeg tror Guttogjente.no hadde stått sterkere i møte med fremtiden ved å stå sammen med Helt Fri og Tro & Medier i en tid der det er viktig å nå ut til barn og unge i kristne organisasjoner og menigheter med det klassiske kristne synet på samlivsetiske spørsmål, sier Otto Dyrkolbotn.

Også daglig leder Jarle Haugland i Tro & Medier hadde ønsket seg fusjon.

‒ Vi tror det hadde vært det beste for Guttogjente.no, men vi respekterer GFs vedtak, sier Haugland.

Til høsten vil det bli en ekstraordinær generalforsamling i Guttogjente.no der man vil velge nytt styre.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.