Ny nasjonal kristen radio

Menigheten Filadelfia i Kristiansand vil starte en ny nasjonal kristen radiokanal. Daglig leder Johnn Hardang i P7 ønsker den nye kanalen velkommen.

− Vi ser det slik at alle tiltak som går på å forkynne evangeliet på radio, er positivt. Jo flere som er på den arenaen, jo bedre er det. Det er min tilnærming, sier Hardang.

Den nye kristne radiokanalen får navnet Radio 3,16 og går etter planen på lufta i april. Kanalen vil, ifølge en nyhetssak fra Kristelig Pressekontor, dekke 70 prosent av landets befolkning.

Johnn Hardang opplyser til Sambåndet at P7 har blitt kontaktet av Radio 3,16 med tanke på om de kan levere programmer for dem. Dette er drøftet av styret i P7.

Når flere

− Dette er ikke så aktuelt for oss. Vi vil ikke spre oss på to kanaler. De lager sin radio, vi lager vår radio. Vi ønsker å bygge videre på det konseptet vi allerede har jobbet med i mer enn to år, sier daglig leder Johnn Hardang i P7.

 − Hva vil etableringen av Radio 3,16 bety for P7?

− Jeg tror det vil bety lite. Dette vil ikke berøre P7 sin virksomhet i særlig grad. Vi når i sum flere når det det er to kanaler, sier Hardang.

Ønsker samarbeid

− Vi ønsker en bred kristen profil og vil gjerne ha med lutherske organisasjoner, sier daglig leder Margrethe Tveit i Radio 3,16 til Sambåndet.

Den nye radiokanalen er i samtaler med God Radio som eies av Norsk Luthersk Misjonssamband, om samarbeid.

Etter planen skal Radio 3,16 starte 19. april. Ifølge Tveit har kanalen et budsjett på 5 millioner kroner for det første driftsåret, og planen er å ha en bemanning på 4 ½ årsverk i tillegg til noen frivillige medarbeidere. I hovedsak vil Radio 3,16 sende på de ulike lokalradioblokkene som nå bygges ut (se faktaboks), og det vil bli en 24/7 kanal (sender hele døgnet).

Oase for landet

− Vi har drevet med Radio Filadelfia i Kristiansand siden 1987, men hadde en visjon om å være en oase for landet og ikke bare for Kristiansand. Med Dab er det en mulighet til å sende ut over det lokale nettet. Vi vil være en nasjonal radio, sier Tveit.

Etter hvert vil Radio 3,16 erstatte Radio Filadelfia

− Det blir for mye for oss å jobbe med to kanaler, men Radio Filadelfia vil i hvert fall sende ut året, sier Tveit.

Spennende nysatsing

Jarle Haugland er daglig leder i Familie & Medier og styreleder for P7. Han synes det er spennende med den nye radiokanalen.

− Det er spennende med en nysatsing. Jeg oppfatter at de vil nå lengre, og samtidig vil de invitere eksterne aktører med. Det er en fin ting. Jeg håper de vil lykkes. Familie & Medier vil gjerne være medspillere, sier Haugland.

 − I fjor var du med og kartla mulighetene for å starte en nasjonal kanal. Utfra den erfaringen, hva tenker du om Radio 3,16 sin mulighet for å lykkes?

− Jeg tror mulighetene kan være gode hvis de får andre til å samarbeide, og hvis de klarer å skape et økonomisk grunnlag, svarer Haugland.

Reklamefinansiert

Når det gjelder økonomi, vil Radio 3,16 være reklamefinansiert. Tveit meddeler at de har inngått en avtale med et byrå som skal selge reklame for kanalen.

Programprofilen til den nye kanalen vil være en forlengelse av programprofilen til Radio Filadelfia.

− Nå jobber vi med programprofilen. Innholdet blir magasinprogrammer, aktualitetsprogrammer, musikkprogrammer, undervisning og nyheter. Vi starter mykt med å bruke noe av arkivmaterialet vi allerede har, men satser på mye produksjon av nye programmer også. Det vil bli noe nytt og noe gjenbruk som folk i Kristiansand vil kjenne igjen, sier Tveit.

Johnn Hardang ser ikke på Radio 3,16 som en konkurrent.

− Vi konkurrerer ikke i kristen sammenheng. Vi er medarbeidere, sier den daglige lederen av P7.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.