Danielsen rektor på Danielsen

Inspektør Birger Danielsen (38) ved Danielsen videregående skole overtar snart som skolens nye rektor og går dermed i sin fars fotspor.

− Da rektorstillingen ble ledig, tenkte jeg at ville være med og lede skolen videre. Jeg er inspektør i dag, så jeg vet en del om hva det innebærer å lede en skole. Så vil jeg være med på å lage en god kristen skole som møter alle elever på en god måte med en kristen virkelighetsforståelse, sier Birger Danielsen til sambåndet.no.

Overordnet ansvar
Han er gift, har fire barn, bor på Straume og er aktiv i ImF Straume. Siden 2006 har han jobbet på Danielsen videregående skole som lærer og inspektør. Han er i ferd med å fullføre en mastergrad i pedagogisk ledelse ved NLA Høgskolen i Bergen. Fra før av har han studier i sammenlignende politikk, historie, kristendomskunnskap og praktisk pedagogikk.

1. juli blir han ny rektor ved skolen. Nåværende rektor, Bård Hauge, blir samtidig pensjonist.

− Hva er forskjellen på å jobbe som inspektør og som rektor?

− Det skal det bli spennende å finne ut av. Som rektor har du det overordnede ansvaret. Det blir en forskjell.

Godt skoletilbud
− Hva vil du som rektor?

− Jeg skal jobbe sammen med de andre ansatte på skolen. Vi skal samarbeide for at 16-18-åringer har et godt skoletilbud på en kristen skole. Det gjør ikke rektor alene. Vi har et flott skoletilbud for elever som tar studiespesialisering og helse- og oppvekstfag. Vi har mange motiverte og flinke lærere. Vi må jobbe hver dag for å ta vare på elevene og skaffe oss flere elever.

Visjon
− Hva er din visjon for Danielsen videregående skole?

− Jeg gleder meg til å jobbe med det som er vår visjon: Skolen der unge mennesker blomstrer – i faglig utvikling, i personlig utfoldelse og i møte med Guds kjærlighet. Det gleder jeg meg til som rektor å bidra til, sier Danielsen.

Danielsen videregående skole ble etablert i 1932 av Egill Danielsen, og den eies i dag av Indremisjonsforbundet og Norsk Luthersk Misjonssamband. Påtroppende rektor opplever at skolen er i en god situasjon.

− Elevtilgangen er normalt god. Vi har nesten 500 elever, men vi ønsker å ha noen flere enn i dag. Vi har plass til noen flere, sier han.

Familietilknytning
Egill Danielsen som opprettet Danielsen skoler, var Danielsens bestefar, og Lars Johan Danielsen som i en periode var rektor på Danielsen videregående skole, er Danielsens far.

− Det er fint å ha den familietilknytningen. Men jeg har selv valgt å jobbe her, og jeg liker det, fremholder Birger Danielsen.

2 replies
    • Petter Olsen says:

      Jeg svarer på denne som ansvarlig redaktør for Sambåndet.

      Jeg støtter avgjørelsen fra rektor og viser til denne uttalelsen fra Birger Danielsen i avisartikkelen:

      «Pride-bevegelsen har medvirket til viktig arbeid mot diskriminering og hets rettet mot sårbare mennesker i samfunnet. Å jobbe for likeverd er godt. Samtidig er bevegelsen nært knyttet til organisasjonen Fri, som også har tydelig ståsted i samlivsspørsmål og for hva man ønsker å fremme av verdier rundt rammer for seksualitet, som det må være rom for å være uenig i. Vi som en kristen friskole støtter altså ikke alt det.»

      Rektor mener altså at flagget kunne oppfattes som en støtte til «hele agendaen som ligger bak Pride», og det er jeg enig i.

      Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.