Sambåndet

Mandag 28. september 2020
RSS
Anne Lene Otterøen, familiepastor i Fredheim Sandnes. Foto: Petter Olsen

DNA-dag for framtiden

I dag, fredag, er påmeldingsfrist for Awana-konferansen i Fredheim. Påmeldingstallet nærmer seg 300 og fullt hus.

Skrevet av Vilhelm Viksøy den 3. februar 2017.

Fakta

Awana

  • Startet i 1950 i North Side Gospel Center i Chicago
  • Oppgave: Å utvikle ukentlige barne- og ungdomsklubber og opplegg som når barn og unge fra alle samfunnslag med evangeliet og hjelpe dem til å kjenne, elske og tjene Kristus.
  • Brukes nå i mer enn 100 land. ImF er nylig etablert som norsk partner
  • Fredheim i Sandnes har vært pilotmenighet siden i sommer og erfaringene er overveldende
  • Les mer: awana.org

Les også:

– Vi tror Gud gjennom Awana har gitt oss et verktøy for Norge, og vi ønsker å dele det videre med andre på DNA-konferanse. Da vil vi gi en innføring i Awana-reisen vår fram til idag og vil hjelpe deltakerne til å gripe kjernen og DNA-et i Awana, sier Anne Lene Otterøen, familiepastor i Fredheim Sandnes.

Lørdag 18. februar er dagen da ImF inviterer til DNA-konferanse i Sandnes. Målet denne dagen er å gi Awana-konseptet videre til resten av ImF og andre forsamlinger og fellesskap i Norge.

Erfaringene fra Fredheim etter et halvt år med Awana er noe av det som blir servert på konferansen.

– Vi ser allerede spennende resultater hos oss, særlig på dette med å få troa inn i hjemmet og at barna trives med opplegget. Det har vært en økning på ca 50 prosent barn på gudstjenestene våre høsten 2016, sier Otterøen, som det siste året har hatt 20 prosent stilling for ImF Sentralt for å arbeide med Awana.

Besøk fra USA.
Til konferansen kommer også Donna Hershock og Chris Merchand fra Awana Chicago.

– Donna vil ta oss grundig inn i «The secret source», dvs hemmelighetene i Awana. Hva er nøkkelen ved opplegget? Chris har ansvar for utviklingen av undervisning. For nettopp dette er noe av målet med konferansen. Den skal ikke bare inspirerer, men den skal ta deltakerne på innsiden i Awana-konseptet og få dem til å forstå samspillet mellom barn, unge, foreldre og forsamling.

– Blir det rett og slett litt Awana for dummies?

– Hehe, det var dine ord. Jeg vil heller si at vi vil gi en grundig innføring i visjonen og hva Awana er for noe.

Samlingsstund
For å klare dette blir ikke konferansen bare lyttende, den blir også deltakende.

– Deltakerne får være med på en Awana-samling med undervisning, grupper og aktiviteter. De skal få se dette i sving og komme med innspill og spørsmål i etterkant.

I tillegg blir det også undervisning ved barne- og ungdomsforkynner Chris Duwe fra UIO.

– Han skal undervise om hvordan man kan forkynne for barn og unge i dag. Troen utfordres i hverdagen på en helt annen måte enn for bare 20 år siden. Hvordan kan vi møte dette, hvordan kan vi disippelgjøre de som vokser opp, med en bibelsk forankring. De lever under et vanvittig press. Her har Chris mye spennende erfaring å dele.

– Og da må jeg bare spørre, har han med seg Øystein? Dukkekameraten sin?

– Ja, Øystein blir med og dukker opp flere ganger i løpet av konferansen, sier Otterøen.

Pastorer
Målgruppen for konferansen er naturlig nok barne- og ungdomsledere som ønsker å lære hva Awana er, men ikke de alene.

– Nei, like viktig er det at pastorer, forsamlingsledere og formenn – altså de som sitter med beslutningsmyndighet og kan ta de strategiske beslutningene, kommer. Uten at Awana blir en integrert del av hele forsamlingsarbeidet blir det vanskelig å få det til å fungere, sier hun.

Oppfordringen er derfor klar:
– Reis gjerne flere sammen for å få dette under huden. Dette handler om å nå barn og unge med evangeliet og disippelgjøre dem.

– Blir det flere konferanser, eller er det nå eller aldri?

– Det kommer flere, men ikke i år. Et av kriteriene for å ta Awana i bruk og kjøpe materiell fra oss, er at man har gjennomført en slik konferanse. Derfor er det ingen grunn til å vente. Bli med på denne festreisen fra starten av. Utover året vil det bli oppfølging av de forsamlingene som ønsker å være med, så da vil vi ha fokus på ledertrening og å hjelpe dem i gang.

Sponsing
Fredag 3. februar er påmeldingsfristen som er satt, og tallet nærmer seg nå 300 deltakere. Blant navnene er flertallet fra sammenhenger utenfor ImF, ifølge barne- og familieleder i ImF-ung, Bjarte Vesetvik. Han kan også lokke med ImF-sponsing til forsamlinger med litt reisevei.

– Vi vil at DNA-konferansen skal være for alle, ikke bare de med kort reisevei. Derfor sponser vi hver enhet fra Sogn- og Fjordane og nordover med inntil 5000 kroner for å gjøre økonomien litt enklere, sier Vesetvik.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Kjetil Vestel Haga vokste opp med dei lyse sidene av bedehuskulturen. Han elskar sjøen og er kaptein på eigen båt. No skal sørlendingen navigere Normisjon-skuta.

Komponist Else Olsen S. blander eksperimentell samtidsmusikk og bedehusmusikk for å gi publikum fragmenter av minner, smaker og fremtidshåp

Lars Dale (58) fra Fredrikstad er ansatt som administrasjonsleder i Awana Norge.

Etter et tiår med frivillig kontingent og tilhørende inntektssvikt, har ImF-styret nå bestemt at Sambåndet skal bli et ordinært abonnementsprodukt.

Dei etterspurde video-snuttane frå The Bible Project er sett av millionar. No kjem dei på norsk, med økonomisk støtte frå mellom andre indremisjonsfamilien.

Copyright © Sambåndet 2020