Sambåndet

Torsdag 2. april 2020
RSS

Divisi inntar nytt land

Denne helga inviterer koret divisi til konserter i på Geilo, Hemsedal og Oslo.

Skrevet av Brit Rønningen den 15. april 2016.

Fakta

Turneplan - divisi:

 • Fredag 15. april
  Storsalen, Oslo, kl 2000
  Gospelkonsert sammen med Mosaic

  • Musikere:
   Ingrid Brekke – musikalsk leder, Mosaic,
   Anders Berglund – musikalsk leder, divisi
   Øystein Tengesdal – trommer
   Trygve Teien – bass
   Håkon Øyen – piano
   Espen Tappel - gitarist
 • Lørdag 16. april
  kl. 19.30: Konsert i Geilo Kulturkyrkje.
 • Søndag 17. april
  kl. 16.00: Konsert i Hemsedal kirke.

  • Musikere:
   Hans Petter Tangen – piano
   Anders Berglund – musikalsk leder

 

– Så vidt jeg vet er det første gang vi har konsert i Hallingdal. Og i Oslo skal vi synge sammen med koret Mosaic i Storsalen. Jeg har ikke vært med så lenge, men jeg har aldri hørt at vi har vært i Storsalen. Så jeg tror det er første gang der også, sier konsert- og turnekoordinator Tone Stikholmen i divisi.

I kveld kan man høre koret live i Storsalen, og i morgen har de konsert i Geilo kulturkirke, mens de har konsert i Hemsedal kirke på søndag. I Geilo og Hemsedal har divisi med seg pianist Hans Petter Tange.

Pusterom
På turneen i Hallingdal vil de ha repertoar fra «Pusterom» hvor de ifølge pressemeldingen «ønsker med disse konsertene å skape et pusterom i hverdagen, en konsertopplevelse der hjerte og sjel kan få ro, og der en gjennom musikken kan få et glimt av alt det store Gud gjør og har gjort for oss.»

I Normisjons storstue, Storsalen i Oslo, blir det gospel.

– Hvorfor har dere ikke samme repertoar i Hallingdal som i Oslo? 

– Det koster mye med ekstra kor og musikere, og det krever mye. Men i Oslo var det allerede avtalt og ordnet. Vi setter stor pris på samarbeidet med Mosaic. Vi skal både synge sammen og hver for oss. I Hallingdal vil vi tone ned gospel. Vi liker å synge forskjellige ting. Det er kjekt med variasjon i repertoaret, og at vi ikke er et kor som låser oss til en sjanger, forteller Stikholmen.

Kulturopplevelse
At det denne gangen ble akkurat Hallingdal for divisi, skyldes at to tidligere kormedlemmer bor i Hemsedal og kom med ideen om konsert der.

– Vi ser på mindre plasser hvor de ikke er så godt vant med musikk- og kulturopplevelser, at det betyr en del, og folk kommer. Så vi håper folk kommer også denne gangen, sier Stikholmen som ser frem til å synge i Hemsedal kirke og Geilo kulturkirke.

– Jeg tror kirkerommene i både Geilo kulturkirke og Hemsedal kirke passer godt til pusterom.

Forkynnere
– Hva vil dere med konsertene?

– For det første er det utrolig flott å reise rundt og formidle det Jesus har gjort og gjør. Det er viktig å komme ut og synge sammen og dyrke fellesskapet på turnehelgene. Akkurat nå er vi ikke så mange medlemmer i koret. Så kanskje vi kan treffe noen som er interessert i å bli medlemmer? Vi ser på oss selv nesten som forkynnere, bare at vi synger i stedet for å tale. Derfor er det fint å komme til plasser hvor vi ikke har vært før. Det er kjekt å få vist at det fins et slikt kor og få representert Indremisjonsforbundet og Bildøy Bibelskole og Misjon Uten Grenser som vi er ambassadørkor for, sier Tone Stikholmen.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

SAKEN UTVIDES NLAs verdidokument holder fortsatt fram ekteskapet mellom mann og kvinne.

SAKEN UTVIDES NLA Høgskolen i Oslo har vokst seg ut av Staffeldtsgatekvartalet og skal nå leie lokaler i et nytt bygg som Diakonhjemmet skal reise på Vinderen.

(Korona) Koronaviruset hindrer kristne i å samles, men nå vil ImF gi folk den store fellesskapsfølelsen ved å invitere til møteuke på nett.

(Korona) Den kristne bokbransjen hanglar grunna korona-viruset. Omsetnaden dalar mykje, og forleggjarar og butikkar permitterer.

(Korona) Når man ikke kan komme til kirken, får kirken komme hjem. Derfor samarbeider Awana Norge og Frikirkens barn & unge (Fribu) om hjemmekirke.

Copyright © Sambåndet 2020