– Bibelen kan begeistre

Sambåndet Forlag og bøkene til Arnold Bjerkreim ble godt mottatt på Åkrehamn bedehus i helgen.

Forlagssjef Petter Olsen, til venstre, og forfatter Arnold Bjerkreim gledet seg over en fin kveld på Åkrehamn bedehus. Foto: Signe Ferkingstad

Forlagssjef Petter Olsen, til venstre, og forfatter Arnold Bjerkreim gledet seg over en fin kveld på Åkrehamn bedehus. Foto: Signe Ferkingstad

− Det var en god opplevelse og ble en flott kveld for både forlag og forfatter. Og det kom også gode tilbakemeldinger fra tilhørerne, sier en oppglødd  forlagssjef i Sambåndet Forlag, Petter Olsen.

Han snakker om kveldsmøtet på Åkrehamn bedehus søndag 4. oktober og forfatteren Arnold Bjerkreim, som har gitt ut Begynnelsen og Utgangen på Sambåndet Forlag. Bøkene er en gjennomgang av henholdsvis første og andre Mosebok. Bjerkreims helse er svekket, men han var selv til stede for å fortelle om arbeidet med de to bøkene og sitt forhold til Bibelen generelt. Det ble et høydepunkt for mange.

Einar Sjøen som har redigert den andre boken og skrevet presentasjon av forfatteren, var også invitert for å dele sine tanker om arbeidet med boken.

Begeistret for Bibelen
− Det har vært tidkrevende. Jeg har forkortet en del og gjort litt mindre endringer, for å gjøre det mer leservennlig, men jeg har holdt meg til manuskriptet jeg fikk av Arnold Bjerkreim, forteller Einar Sjøen.

Sjøen kunne røpe at han også hadde hatt en tilsvarende rolle i forbindelse med den første boken fra Bjerkreims hånd, Den gode hyrde, som kom på eget forlag i 1976 (se faktaboks). Einar Sjøen viser til at det er en prestasjon å skrive bok i en alder av 91 år.

Arnold Bjerkreim forklarer overfor sambåndet.no hvordan det begynte:

− Det var en som ville ha hjelp til bibellesningen, og så samlet jeg ting jeg har skrevet oppigjennom årene, og har satt det sammen til det er blitt bok. Jeg har lyst til at andre skal bli begeistret for Bibelen, for Bibelen kan begeistre, understreker han.

Godt salg

Både forfatter og forlagssjef registrerte at salget av av Begynnelsen og Utgangen søndag kveld gikk godt. De cirka 70 fremmøtte i varierende alder var gode kunder. Noen benyttet anledningen til å få Arnolds signatur i boken.

− Min far meldte seg frivillig til å stå ved salgsbordet, og han ble en omsvermet mann. Vi solgte nesten rent rent bord, til sammen 43 bøker; 25 av Utgangen og 18 av Begynnelsen, og sistnevnte har jo allerede vært i salg i vel et år. De aller fleste benyttet seg av pakketilbudet. Sistemann måtte skrive seg på liste og få bok tilsendt, forteller Olsen, som selv var kveldens taler. Teksten var hentet fra Nehemias 8 – om en offentlig opplesning fra Mosebøkene for et hjemvendt jødefolk på 400-tallet f.Kr.

Åtte kanner med kaffe ble tømt, og dugnadsbakte kaker gikk ned på høykant.

− Du må få med at dette er Arnold Bjerkreim hjemme-bedehus. Han har vært med siden det var nytt, og som forkynner har han vært på talerstolen her mange ganger, sier Olsen og slår fast at Sambåndet Forlag ble godt mottatt i Arnold sitt bedehus.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.