Sambåndet

Mandag 28. september 2020
RSS
Tina Jørgensen og hennes familie tilbrakte mange somre ved Rosfjord camping, som ligger like ved Lyngdal bibelcamp. Foto: Petter Olsen

Tina-saken preger Lyngdal

Fire lyngdøler er arrestert og siktet i en 15 år gammel drapssak. Det har også vært samtaleemne på KVS-Lyngdal.

Skrevet av Brit Rønningen den 24. september 2015.

Fakta

Tina-saken

  • 24. september 2000 forsvant 20 år gamle Tina Jørgensen sporløst i Stavanger.
  • En storstilt leteaksjon ble gjennomført i Stavanger-området.
  • 26. oktober 2000 ble liket av Tina Jørgensen funnet i en dreneringskum på parkeringsplassen ved Bore kirke på Jæren.
  • 16. september 2015 ble en 36 år gammel mann fra Lyngdal pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap på Tina Jørgensen.
  • 17. september 2015 ble ytterligere tre menn pågrepet og siktet i saken.
  • 18. september 2015 ble alle fire varetektsfengslet med besøks-, brev- og medieforbud.

Kilde: Stavanger Aftenblad

På KVS-Lyngdal har ansatte og elever fått med seg at fire menn fra Lyngdal ble arrestert i Tina-saken forrige uke. I oktober 2000 ble Tina Jørgensen funnet drept, én måned etter at hun forsvant fra Stavanger sentrum (se faktaboks). Jørgensen og hennes familie var mange somre på Rosfjord camping i Lyngdal, et steinkast fra Lyngdal bibelcamp.

Trist sak
− Det var mye snakk om det før helgen. Det er en trist sak som preger Lyngdal. Lørdag var det foreldredag ved skolen, og vi fokuserte da på elevene våre og skolen. Det hadde kanskje vært mer snakk om det hvis det ikke hadde vært på grunn av det, forteller rektor Ståle Andersen ved KVS Lyngdal til sambåndet.no.

Skolen har lagt til rette for samtale med elever som ønsker det, i forbindelse med saken.

− Ellers tenker vi at det blir mindre snakk om dette nå når etterforskningen pågår, sier Andersen og legger til: − Politiet har bedt om ro til å etterforske, og det må de få.

Brukt i undervisningen
Elevrådsleder Susann Aanensen ved KVS Lyngdal opplever at det siste som har skjedd i Tina-saken, ikke preger elevene ved skolen så mye.

− Vi har mest fått reaksjoner som «Vi synes synd på de pårørende», eller at det er litt rart og ekkelt. De som på en måte kjenner dem det dreier seg om, blir nok mer preget av det. Vi andre er ikke så preget. Det er en så gammel sak. Hvis det hadde skjedd i dag, hadde det vært verre. Vi har snakket om det, men det er ikke noe som opptar oss så mye. Vi snakker like mye om andre ting, sier Aanensen.

− Hva har skolen gjort i denne saken?
− Så vidt jeg vet, har ingen lærere tatt det opp i klassen, men skolen har tilrettelagt for samtale for de som vil. I en klasse har de snakket om det og brukt det i undervisningen, i psykologi, forteller Susann Aanensen.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Kjetil Vestel Haga vokste opp med dei lyse sidene av bedehuskulturen. Han elskar sjøen og er kaptein på eigen båt. No skal sørlendingen navigere Normisjon-skuta.

Komponist Else Olsen S. blander eksperimentell samtidsmusikk og bedehusmusikk for å gi publikum fragmenter av minner, smaker og fremtidshåp

Lars Dale (58) fra Fredrikstad er ansatt som administrasjonsleder i Awana Norge.

Etter et tiår med frivillig kontingent og tilhørende inntektssvikt, har ImF-styret nå bestemt at Sambåndet skal bli et ordinært abonnementsprodukt.

Dei etterspurde video-snuttane frå The Bible Project er sett av millionar. No kjem dei på norsk, med økonomisk støtte frå mellom andre indremisjonsfamilien.

Copyright © Sambåndet 2020