Sambåndet

Tirsdag 21. januar 2020
RSS

Rygg ny leder av Skaperkraft

Filip Rygg blir ny daglig leder av Tankesmien Skaperkraft i Norge.  Han overtar etter Hermund Haaland.

Skrevet av KPK den 20. august 2015.

Fakta

Tankesmien Skaperkraft

  • har som formål å stimulere til refleksjon, bidra til debatt og engasjere til aktiv samfunnsbygging.
  • baserer seg på individets egenverdi og vårt felles ansvar for utvikling av et bærekraftig og inkluderende fellesskap.
  • Skaperkraft er inspirert av Bibelens grunnleggende verdier og klassisk kristen tenkning

Kilde: skaperkraft.no

 

Rygg (31) ble kommunikasjonssjef i den kristne tankesmien høsten 2014, og overtar nå det nasjonale lederansvaret. Han vil særlig arbeide med å øke tankesmiens synlighet, skriver Korsets Seier.

– En ære
– Vi er ikke og tar ikke mål av oss å være størst, men vi mener definitivt at en tankesmie som løfter det kristne verdigrunnlaget har det viktigste samfunnsoppdraget. Derfor vil vi frimodig satse videre og gleder oss stort over at vi nå styrker laget med flere viktige ressurser, sier Rygg.

– Jeg har fulgt reisen til Skaperkraft siden 2011 og det har skjedd utrolig mye på disse få årene. Det er en ære å få følge i fotsporene til Hermund Haaland, legger han til.

Retter seg mot Europa
Hermund Haaland skal framover konsentrere seg om satsningen mot Europa. En stabil økonomisk situasjon gir rom for utvidelser.

– Det har vært en fantastisk reise å få lede oppstarten av tankesmien. Takket være nærmere 800 månedlige støttepartnere har vi nå fått en stabil økonomi og vi ser derfor muligheter til å satse videre, sier Haaland.

Utvider staben
Rådgiver Håkon Pettersen, blir nestleder i tankesmien. Helene Fagervik går inn i en 20 prosent stilling som prosjektleder.

For å styrke tankesmiens europeiske satsning, tilsettes Catharina Drejer fra Nederland som trainee i halv stilling.

Også på styrenivå blir det endringer. Robert Erlandsen overtar som styreleder etter Espen Ottosen, som blir leder for et nyopprettet fagråd. KPK

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Kristne studenter på vei inn i arbeidslivet famler for å finne en visjon for yrkeslivet sitt, men får lite hjelp i kirken, mener Tim VIckers. Skolelagsbevegelsen forsøker å hjelpe dem.

ImF-ledelsen står fast på synet om at det bare er «egnede menn» som kan kalles til å sitte i en forsamlings eldsteråd.

Det har tatt lang tid, men nå er ridehallen på KVS Bygland på plass. Rektor Hallvard Nessa håper at det vil gi skolen flere søkere.

Bildøy bibelskole har fått godkjent søknad om tre nye linjer og endringer i læreplaner for eksisterende linjer.

KOMMENTAR Pakistan beholder den lite ærefulle femteplassen på forfølgelseslisten til Åpne Dører. Norge og andre vestlige land må nå forlange endring.

Copyright © Sambåndet 2020