Sambåndet

Mandag 28. september 2020
RSS
David Kamalirad

UNE anker ikke dommen

Dommen der David Kamalirad ble trodd på at han er ekte konvertitt og trenger beskyttelse i Norge, blir nå rettskraftig.

Skrevet av Petter Olsen den 26. mars 2015.

– Jeg fikk vite i går at Staten ved Utlendingsnemnda (UNE) ikke kommer til å anke dommen, opplyser advokat Asgeir Thomassen til sambåndet.no.

David Kamalirad har i flere år hatt tilknytning til både Bergens Indremisjon og Salt Bergenskirken.

Kamalirad er opprinnelig fra Iran. UNE avslo asylsøknaden fordi de mente han ikke har behov for beskyttelse, og de fikk medhold i Oslo tingrett. I Borgarting lagmannsrett ble Kamalirad imidlertid trodd på at han er kristen og har krav på beskyttelse.

– Saken blir nå sendt tilbake til UNE for ny vurdering, og alt tyder på at han vil få beskyttelse/asyl i Norge på grunn av konverteringen til kristendommen, sier Asgeir Thomassen.

Advokaten er ikke overrasket over at dommen ikke ankes.

– Det handler om en konkret, umiddelbar bevisvurdering som det er vanskelig for Høyesterett å behandle, påpeker Thomassen.

Marsipankake

David Kamalirad selv får det glade budskap formidlet av sambåndet.no:

– En veldig god nyhet. Hurra, og takk og ære til Gud, jubler han i telefonen.

Da dommen ble kjent for en måned siden, ble den feiret med marsipankake til 200 mennesker i Salt Bergenskirken.

– Nå vil jeg også kjøpe inn kake til forsamlingen i Betlehem, som har hjulpet meg blant annet økonomisk, sier David Kamalirad.

Administrasjonsleder Kenneth Hjortland i Bergens Indremisjon var en av dem som har vært vitne i retten om konverteringen til Kamalirad.

– Det er gledelig at UNE ikke anker, og jeg håper det får betydning også utover denne saken, ved at UNE legger lista for troverdighet på et annet nivå enn de har gjort til nå, sier Hjortland.

– Hva tenker du om kake-feiring i Betlehem?

– Vi ser veldig fram til å få feire dette sammen med David, humrer Kenneth Hjortland.

Les også: Nettleder: Farlig sikker

 

 

 

 

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Kjetil Vestel Haga vokste opp med dei lyse sidene av bedehuskulturen. Han elskar sjøen og er kaptein på eigen båt. No skal sørlendingen navigere Normisjon-skuta.

Komponist Else Olsen S. blander eksperimentell samtidsmusikk og bedehusmusikk for å gi publikum fragmenter av minner, smaker og fremtidshåp

Lars Dale (58) fra Fredrikstad er ansatt som administrasjonsleder i Awana Norge.

Etter et tiår med frivillig kontingent og tilhørende inntektssvikt, har ImF-styret nå bestemt at Sambåndet skal bli et ordinært abonnementsprodukt.

Dei etterspurde video-snuttane frå The Bible Project er sett av millionar. No kjem dei på norsk, med økonomisk støtte frå mellom andre indremisjonsfamilien.

Copyright © Sambåndet 2020