Sambåndet

Torsdag 29. oktober 2020
RSS
Håvard Urhaug har fått Fjell kommunes frivillighetspris for sin innsats for barne- og ungdomsarbeidet. Foto: Privat

Kontakt med barn og unge driver prisvinner

I går ble frivillig kristent arbeid hedret av Fjell kommune. Prisvinneren er en meget aktiv og engasjert ung mann, Håvard Urhaug.

Skrevet av Brit Rønningen den 15. desember 2014.

Prisen består av et diplom og 10 000 kroner. Foto: Privat

Fakta

 

 

På julekonserten til Sotra Brass/Fjell Musikkråd i Foldnes kirke i går ble Fjell kommunes frivillighetspris delt ut. Prisen gikk til Håvard Urhaug.

− Han gjør en enorm innsats for barne- og ungdomsarbeidet. Det er viktig at en ung person får prisen og blir hedret for sin innsats. Juryen har sett på alt han gjør i ulike sammenhenger. Han er absolutt en kandidat som fortjener prisen, sier Vidar Arnesen (FrP) fra Fjell formannskap. Han delte ut prisen som er et diplom og 10 000 kroner.

Stort engasjement
I juryens begrunnelse heter det at Håvard Urhaug «driv fleire ungdomsklubbar, som Basement på Fjell-ly, Ving på Brattholmen bedehus og KRIK på Ulveset. På Fjell-ly er han leirsjef og leiar for barne- og ungdomsleiarane og tar seg av plen og fotballbane heile sommaren. Han er og med på Fjell-ly Bowling, stiller som servitør ved større arrangement og styrer lyd og tekst når det er behov for dette. I tillegg er han med i styret for Fjell-ly, Midthordland Indremisjonslag og Brattholmen Indremisjonslag. Alt er frivillig innsats på fritida. Juryen har sett det som særs positivt at ein så ung person viser eit så stort engasjement for barn og unge..»

Drivkraften
− For meg betyr det at folk setter pris på det jeg gjør. Ellers vil ikke prisen ha noen betydning for meg. Jeg står på og gjør det samme, sier prisvinner Håvard Urhaug som innrømmer at listen over engasjementet er lang, og at han har stor energi og kapasitet.

− Hva er drivkraften i ditt engasjement?

− Det er kontakten med barn og unge. Det er kjekt å treffe dem igjen når de vokser til. Og det er at barn og unge skal lære om Jesus.

Anerkjennelse
− Jeg kjenner Håvard og er ikke overrasket over at han fikk prisen. Jeg synes det er helt riktig gjort. Håvard er en gutt som gjennom sin frivillige aktivitet har gjort seg fortjent til prisen. Jeg heier på ham. Han er aktiv på mange områder. Han er ungkar. Det er ikke mange som kan holde på sånn, sier Atle Våge, som er formann i styret for Brattholmen bedehus. Han fikk selv frivillighetsprisen i 2008. Da han fikk prisen, var det ikke helt hemmelig. Kveldsmøtet ble på bedehuset ble derfor avlyst, og mange kom på arrangementet. I går var det hemmelig.

− Jeg tror det blir et bedre arrangement om det ikke holdes hemmelig.

− Hva betyr det å få en slik pris?
− Det betyr at vi ser at et slikt arbeid blir verdsatt, og at man setter pris på det kristne arbeidet. For meg var det en anerkjennelse av det arbeidet jeg gjør. Det er kjekt å få anerkjennelse. Alltid kjekt at noen klapper deg på skulderen. Men for meg hadde ikke prisen noen betydning ellers, svarer Våge.

1 kommentar »

 • 1

  Roald evensen

  15.12.2014, kl. 20:51

  Gratuler gutt!
  Du er et kjempe eksempel og godt forbilde.

  Svar

Skriv en kommentar

Mandag tar Steffen Røykenes igjen plass i rektorstolen ved den ImF-eide videregående skolen KVS Bygland.

Bedehuskirken har startet konkurransen Bibel Les for å få barn til å lese i Bibelen.

Generalsekretær Erik Furnes håper at lokale ledere vil samles lokalt til undervisning og samtale om misjonsarbeidet som en erstatning for ImFs avlyste Lederkonferanse.

Misjonseide NLA Høgskolen ønsker å starte økonomiutdanning i Kristiansand fra høsten 2021. På lengre sikt har høgskolen også mål om å tilby desentraliserte og nettbaserte utdanninger som er skreddersydd for landsdelen.

Silje Kausland er ansatt som Ung-leder i ImF-Ung Midthordland, og dermed kan kretsleder Ole Andreas Wastvedt konsentrere seg helt om kretslederoppgavene.

Copyright © Sambåndet 2020