Sambåndet

Torsdag 29. oktober 2020
RSS

Frænabu godkjent som leirskole

Leirstedet Frænabu har fått en «ekstrafot» å stå på når det nå kan ta imot skoleklasser til leirskoleopphold.

Skrevet av Brit Rønningen den 11. desember 2014.

I sommer, i forbindelse med lanseringen av den nye hjemmesiden til Nordmøre og Romsdal Indremisjons leirsted Frænabu, www.frenabu.no, nevnte kretsleder Arild Ove Halås til sambåndet.no at det ble jobbet med å få godkjent Frænabu som leirskole. Nå har Fræna kommunestyre vedtatt med 31 mot 1 stemmer å støtte leirskoledrift på Frænabu.

Positivt bidrag
− Det vi håper, er at dette skal bidra positivt til økonomien, og at eiendommen og rommene blir utnyttet i større og bedre grad enn i dag. Vi ser at vi har mye å gå på når det gjelder å utnytte rommene, særlig i ukedagene, sier Halås.

− Og hvordan har det gått siden hjemmesiden til Frænabu kom, har det blitt mer utleie?

− Litte grann, men vi har ikke brukt hjemmesiden slik som vi hadde tenkt. I 2015 vil vi satse på at hjemmesidene til leirstedene våre blir mer kjent. Og vi skal starte et omfattende PR-arbeid mot skolene om vårt leirskoletilbud. Det er få leirskoler i Møre og Romsdal, Sør-Trøndelag og Sogn og Fjordane. Vi har tro på at vi har et godt produkt.

Innstilte positivt
Prosessen med å få Frænabu godkjent som leirsted, startet i begynnelsen av januar. Det har vært møter og dialog med Bjørnsund Leirskole. Rektor ved leirskolen, Erling Hustad, har vært rådgiver i prosessen.

− Vi har også lagt stor vekt på ikke å trå inn på deres områder, sier Halås.

Det har også vært møter med rådmann, komunalsjef og leder for undervisningsavdelinga i Fræna kommune. Rådmannens innstilling til kommunestyret var at Fræna kommune støtter leirskoledrift på Frænabu. Et av kravene til en godkjent leirskole er at det pedagogiske personalet (lærerne) er ansatt i kommunen.

Seriøs aktør
− Vi har hatt besøk av representant for Norsk Leirskoleforening. Det har vært viktig for oss å bli godkjent av leirskoleforeningen for å være en seriøs aktør i markedet. Nå gjenstår noe arbeid med det pedagogiske opplegget, som Gunnlaug Lima har hovedansvaret for, forteller Halås.

Leirskolen har allerede fått sin hjemmeside, www.frenabu.no/leirskole, og noe av opplegget er allerede klart, som aktivitet og læring på og rundt Hostadvatnet, tur til Atlanterhavsveien, overnatte en natt i gapahuken i ”Frænabu-skogen”, tur til den gamle bygdeborga «Aslaksteinen» eller den store marmorgrotta «Trollkirka» og «Fjellet ved kysten» – fjelltur. De første «kundene» blir Molde Friskole, som kommer på leirskole til våren.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Mandag tar Steffen Røykenes igjen plass i rektorstolen ved den ImF-eide videregående skolen KVS Bygland.

Bedehuskirken har startet konkurransen Bibel Les for å få barn til å lese i Bibelen.

Generalsekretær Erik Furnes håper at lokale ledere vil samles lokalt til undervisning og samtale om misjonsarbeidet som en erstatning for ImFs avlyste Lederkonferanse.

Misjonseide NLA Høgskolen ønsker å starte økonomiutdanning i Kristiansand fra høsten 2021. På lengre sikt har høgskolen også mål om å tilby desentraliserte og nettbaserte utdanninger som er skreddersydd for landsdelen.

Silje Kausland er ansatt som Ung-leder i ImF-Ung Midthordland, og dermed kan kretsleder Ole Andreas Wastvedt konsentrere seg helt om kretslederoppgavene.

Copyright © Sambåndet 2020