Sambåndet

Søndag 5. april 2020
RSS
IMS' jubileumsrevy "Glimt i auga og gløtt av himmel" skal fremføres på nytt.

Mer «Glimt i auga og gløtt av himmel»

De som ikke fikk med seg Indremisjonssamskipnadens (IMS) 150-årsrevy, «Glimt i auga og gløtt av himmel», har nå muligheten, enten på Stord eller i Norheimsund.

Skrevet av Brit Rønningen den 5. september 2014.

Svein Bjarne Aase som Bjarne Eide. Foto: Kjetil Fyllingen

I juni var det jubileumshelg for IMS som blant annet ble feiret med en revy som presenterer IMS’ egen historie fra 1864 og frem til i dag. Nå skal revyen «Glimt i auga og gløtt av himmel» settes opp igjen, den 20. september i Stord Kulturhus og den 27. september i Norheimsund i Norheimsund indrettshall.

Mange forespørsler
− Vi har fått mange forespørsler om å vise revyen igjen. Vi begynner med disse to forestillingene, så får vi se. Det slo veldig godt an, sier «revysjef» Svein Bjarne Aase. På jubileumshelgen i juni var det cirka 800 mennesker som så revyen.

− Hva tenker du om at dere har fått mange henvendelser?

−Vi er jo veldig glad for det, for vi var jo veldig spent på mottakelsen. Det var nytt for oss, men vi visste at vi hadde et godt produkt. Vi har en sterk historie. Det er det vi bygger på, og det er den som bærer hele greien og gjør det til en opplevelse.

Lærer noe
Skuespillere og musikere må dermed sette av tid til nye øvelser og samlinger før forestillingene.

−Vi må holde det varmt. Både musikere, skuespillere og scenearbeidere ser frem til å sette det opp igjen, sier Aase som har følgende forklaring på hvorfor revyen har slått så godt an:

− Vi lærer noe og ser nye sider av historien. Det er viktig at den nye generasjonen blir kjent med historien og sine røtter.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

(Korona) ImFs påskemøter er avlyst. I stedet arrangerer ImF Straume og P7 nettgudstjenester i påsken.

(Korona) Sju av ti kretser i indremisjonsfamilien har samlet sett permittert 61,5 prosent av sine 34 årsverk. 11 av 12 leirsteder i kretsenes eie har permittert 69,5 prosent av 26,5 årsverk.

(Korona) Indremisjonssamskipnaden er en av kretsene som har sett seg nødt til å permittere ansatte. Med avlyste arrangement og tapte inntekter går også leirplassene en utfordrende tid i møte.

(Korona) Ungdommer både i Indremisjonssamskipnaden og andre kretser i ImF kan fra fredag kveld av samles digitalt for å markere påskehøytiden.

NLAs verdidokument holder fortsatt fram ekteskapet mellom mann og kvinne.

Copyright © Sambåndet 2020