Sambåndet

Tirsdag 21. januar 2020
RSS
Unge initiativtakere har lagt ned et stort arbeid både i Knarvik (bildet) og på Evje. FOTO (inkludert forsidebilde): JOHAN HALSNE

Teltmøteaksjoner i Knarvik og på Evje

Rune Larsen sang på åpningsmøtet til teltmøteaksjonen i Knarvik i Lindås onsdag 11. juni. Samtidig startet det tilsvarende aksjon på Evje i Setesdal.

Skrevet av David Pletten Aasgard og Petter Olsen den 3. juni 2014.

Torgeir Skrunes er blant talerne på Evje. FOTO: ImF MEDIA ARKIV

Knarvik ligger i Lindås kommune, ca 3 mil fra Bergen.

I Knarvik varer aksjonen fram til 18. juni, mens møtene på Evje, en times kjøring fra Kristiansand, pågår i to uker fram til 22. juni.

Visjonen til Nordhordland Indremisjon (NHI) er å skape et arrangement i Knarvik som lettere kan få med bedehusfremmede, og samtidig ta sikte på foreldregenerasjonen.

– Det er lenge siden det sist ble arrangert teltmøter her i området. Initiativet til arrangementet kom fra ungdommene i organisasjonen, sier fungerende ungdomskonsulent Solveig Hosøy i NHI til sambåndet.no.

RUNE LARSEN OG MICHAEL ENGLISH

NHI satser stort på teltmøteaksjonen og har ordnet med sangere lokalt til hvert møte. Det blir grilling etter møtene og overraskelser for barna. Talere er Marit Stokken, Johan Halsne og Torgeir Nygård, alle godt kjent i Indremisjonsfamilien. I tillegg vil det bli konsert med amerikaneren Michael English, og bergenseren Rune Larsen vil bidra på onsdagsmøtet.

Artisten Michael English er tidligere kjent for å synge i gruppen Gaither. Nå synger han solo og skal ha konsert i Knarvik fredag 13. juni. I helgen vil det være ungdomstreff for de som ikke føler for å være voksen helt ennå.

For å nå ut til folk, inviterte Solveig Hosøy alle til å hoppe på sjøen.

«HOPP I HAVET»

– Vi bestemte oss for å bli med på «hopp i havet»-bølgen som har vært på Facebook, med en konkurransevri. 18. mai sjøsatte vi et flytende telt, og førstemann fram vant en helaften for to med Michael English-konsert og middag, forteller Hosøy energisk.

Om lag 30 stykker møtte fram denne søndagen. Og vinneren? Det ble Daniel Solbakk.

FJERDE ÅR

På Evje er det fjerde året på rad at det arrangeres to ukers teltmøteaksjon. Foruten møter blir det egen radiosending, amerikansk auksjon, fotball, vaffelstand i sentrum og konsert.

Også i Setesdal er det ungdommer som står som arrangører, og det blir lagt ned mye arbeid i samlingene. Hver kveld bidrar ulike kor og sangere og et eget husband. Talere er Erik Albert fra Normisjon og ImF-forkynnerne Vegard Soltveit og Torgeir Skrunes.

– Det som gleder oss mest, er tilbakemeldinger om at mennesker har fått møte Jesus til frelse og fornyelse på disse aksjonene, og vår bønn er at det skal skje i år også, sier Torgeir Skrunes til avisen Dagen.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Kristne studenter på vei inn i arbeidslivet famler for å finne en visjon for yrkeslivet sitt, men får lite hjelp i kirken, mener Tim VIckers. Skolelagsbevegelsen forsøker å hjelpe dem.

ImF-ledelsen står fast på synet om at det bare er «egnede menn» som kan kalles til å sitte i en forsamlings eldsteråd.

Det har tatt lang tid, men nå er ridehallen på KVS Bygland på plass. Rektor Hallvard Nessa håper at det vil gi skolen flere søkere.

Bildøy bibelskole har fått godkjent søknad om tre nye linjer og endringer i læreplaner for eksisterende linjer.

KOMMENTAR Pakistan beholder den lite ærefulle femteplassen på forfølgelseslisten til Åpne Dører. Norge og andre vestlige land må nå forlange endring.

Copyright © Sambåndet 2020