Sambåndet

Torsdag 2. april 2020
RSS

Totalrenovert Superblink

– Vi er veldig fornøyd, sier redaktør Torunn Haraldsen om forvandlingen som har kostet 1,5 millioner.

Skrevet av Vilhelm Viksøy den 5. mars 2014.

Fakta

Superblink:

  • medieklubb for barn
  • medlemmer får klubbavis og cd 8 ganger i året, og har full tilgang til superblink.no
  • nettstedet superblink.no omtales som «juvelen» i medieklubben. Siden er nå relansert og tilpasset alle plattformer.
  • har i dag ca 3000 medlemmer
  • eies av NLM, Norea og ImF-ung
  • les mer på superblink.no

En nettside tilpasset alle plattformer, mange nye spill og mer vekt på trosopplæring; det er litt av resultatet når medieklubben Superblink denne uken re-lanserte superblink.no

– Vi har arbeidet med dette i snart to år, så det var veldig godt å få denne lanseringsdagen unnagjort, sier Torunn Haraldsen lettet.

Besøksvekst
Og arbeidet har allerede gitt resultater. I løpet av de første dagene etter nyåpningen har over 400 barn vært innom nettsidene.

– Det er et veldig bra tall for oss, sier redaktøren.

Den nye nettsiden har fått ny teknologi og er ikke lenger flash-basert. Den er i tillegg tilpasset alle plattformer, også nettbrett og mobiltelefoner.

– Smarttelefoner og nettbrett finnes i de fleste hjem og er ofte lett tilgjengelige for barna. Og vi ønsker at barna skal få møte Jesus der også.

LES TEST: – Nye Superblink er både moderne og kul

Nytt på siden er også «superpedia», en side med forhåndsstilte spørsmål – og svar fra Bibelen. Barna kan også sende inn spørsmål. Det gjør de på «stille sted». Spørsmålene som kommer inn, handler om alt fra hamsterstell til verdens skapelse.

– Spennet på spørsmålene er stort, og det er fint, sier Torunn – som lover at alle som sender inn spørsmål, får svar.

Todelt.
Tilgangen til nye superblink.no er todelt. De nye trosopplæringsressursene vil ligge åpent for alle besøkende. Alle kan også registrere seg for å få tilgang til spill, men her ligger det en begrensing på en gang per spill per dag.

Betalende medlemmer får derimot ubegrenset tilgang til nettsiden. De får også mulighet til å skaffe seg venner, besøke hverandres «hus» og prate med hverandre via en chat-funksjon.

– Vi er veldig opptatt at chatten skal være trygg, forteller Torunn Haraldsen.

Derfor er det bare betalende medlemmer som har tilgang. Den overvåkes både teknisk og manuelt, og det finnes en varsle-knapp på chat-siden som barna lett kan trykke på dersom de opplever ubehagelige ting, sier redaktør Torunn Haraldsen, som nå håper at de klarer å fornye nyheten.

– Jobben vår framover blir å sørge for at sidene lever med jevnlige nyheter.

LES OGSÅ: Vi tester nye superblink.no

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

SAKEN UTVIDES NLAs verdidokument holder fortsatt fram ekteskapet mellom mann og kvinne.

SAKEN UTVIDES NLA Høgskolen i Oslo har vokst seg ut av Staffeldtsgatekvartalet og skal nå leie lokaler i et nytt bygg som Diakonhjemmet skal reise på Vinderen.

(Korona) Koronaviruset hindrer kristne i å samles, men nå vil ImF gi folk den store fellesskapsfølelsen ved å invitere til møteuke på nett.

(Korona) Den kristne bokbransjen hanglar grunna korona-viruset. Omsetnaden dalar mykje, og forleggjarar og butikkar permitterer.

(Korona) Når man ikke kan komme til kirken, får kirken komme hjem. Derfor samarbeider Awana Norge og Frikirkens barn & unge (Fribu) om hjemmekirke.

Copyright © Sambåndet 2020