Bildøy jakter elever

Som første bibelskole i landet, skal Bildøy ha hjortejakt som fordypning på KRIK-linjen.

– Vi ønsker å legge til rette for at jegere skal kunne gå på bibelskole. Å utruste kristne ungdommer med interesse for jakt, som igjen kan forkynne i sine jaktlag, er drømmen. Det er vanskelig å få dem til å starte på bibelskole, og nå håper vi at flere vil søke, sier en engasjert Håkon Hauge, driftssjef og jaktansvarlig på bibelskolen.

GRUNDIG OPPLÆRING

Elevene skal lære om hele prosessen. Alt fra jakt, felling og slakt, til vakuumpakking av matvarene. For å kunne ha fordypning i jakt som et fag, må en ha storviltprøven og jegerprøven.

– Dette er en unik mulighet, og vi gleder oss til å teste det ut, som første bibelskole i landet som har jakt som et alternativ, sier KRIK-lærer og PR-ansvarlig ved Bildøy bibelskole, Magnus Hatløy.

Skolen kjøpt inn viltkamera, som filmer og tar bilder i skogen. Dette hjelper til med å kartlegge hvilke dyr som går forbi. Viltkameraet har allerede vært i bruk under årets hjortejakt, og det øker spenningen i jakten. Hatløy mener det er en fin mulighet til å merke seg om det er storbukk, kalver, koller eller tolvtaggere som er i området.

FØRE VAR

De jaktlystne elevene vil gå på KRIK-linjen, hvor jakt vil være et fordypningsfag for opptil åtte elever. Jakten vil foregå i KRIK-periodene og i helgene, men Hatløy ønsker minst mulig konflikt med undervisningen ellers.  Det er et tak på antallet elever, og det vil i beste fall bli venteliste. Hauge, som blir alene som lærer, tar likevel ikke med seg mer enn fire studenter ut i skogen om gangen.

– Det kan ikke være for mange med rifle i skogen samtidig. Vi skal ikke skyte hverandre heller, ler Hauge.

SATSER PÅ HJORT

Nå jakter skolen på jaktterreng i Hordaland eller Sogn. Jaktterrenget de søker, må være maksimalt fire timers kjøring fra Bildøy. Det er ønskelig med et jaktområde som inneholder løyve på fire dyr, men Hauge sier til sambåndet.no at at hvis de får tak i tre områder med ett dyr hver, så vil det være en mulighet. Skolen er innstilt på å kjøpe hjorteløyvet til markedspris. Muligheten for å utvide til noe mer enn hjortejakt er også noe som vurderes, ifølge Hauge.

– Om vi får jakte på småvilt, så kan det bli kjekt. Skogsfugler, gjess, ender, rype og lignende. Men foreløpig satser vi på hjort, sier Hauge.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.