Sambåndet

Lørdag 24. oktober 2020
RSS
Illustrasjon: Frode Kalleland

Påskemøte er tilbake

Fra skjærtorsdag 28. mars til 2. påskedag 1. april blir det arrangert påskemøte på Bildøy Bibelskole. ImF står som arrangør, og med seg har de fire frivillige ektepar i lederteam.

Skrevet av Eirik S. Ravnskog den 21. januar 2013.

Roald Evensen mener at det er en nær sammenheng mellom den jødiske og den kristne påskefeiringen. Foto: Egill J. Danielsen

Edvard Foss, som selv skal delta i lederteamet, venter at så mange som seksti, kanskje flere, vil ta turen innom Bibelskolen i påsken.

– Kursene er åpne for alle, men det er mest godt voksne folk som kommer, humrer han. Målgruppen setter han til å være 55+. Ellers er det mulighet for å delta på møter og bibeltimer for den som ikke er påmeldt på hele kurset, legger han til.

– Vi åpner med velkomstmøte på ettermiddagen skjærtorsdag, og så går det slag i slag med bibeltimer og sosialt samvær de neste dagene. På formiddagen 1. påskedag går turen inn til Bergen, for å være med på høytidsmøte i Betlehem hvor Gunnar Ferstad skal tale, forteller han.

– Hvordan blir det med catering under påskekurset?
– Det vil være mat og festmåltid. Og som vanlig blir det god servering fra kjøkkenet på Bibelskolen, forsikrer Foss.

Ut på ettermiddagen 1. påskedag kommer Roald Evensen til å lede møtet Påskeglimt fra Israel, der han vil dele fra sine ferske inntrykk i Løfteslandet. Seinere på kvelden blir det festkveld med kaffe og kaker, og festtale av Per Helleve.

Nøye sammenheng
Sammen med kona Gunn Berit, drar Roald Evensen til Israel i forkant av Påskekurset. Her vil de besøke sine jødiske venner og være med i feiringen av den jødiske påsken. I år faller påskeaften og 1. påskedag på henholdsvis mandag og tirsdag, to dager før påskekurset på Bildøy starter i gang. Men allerede onsdag kommer de to tilbake på norsk jord, og de vil bli å se på kurset fra starten av på skjærtorsdag.

– På møtet vil jeg fortelle litt om de messianske menighetene i Israel, og hvordan våre jødiske venner feirer påsken i hjemmene sine, og sette dette litt inn i en sammenheng i vår påskefeiring, sier Evensen, og legger til:

– Vi ønsker å formidle at det er en nøye sammenheng mellom vår påskefeiring og den jødiske.

Påske i ord og tone
Kurset vil, som seg hør og bør, dreie seg om påskebudskapet. Temaet er «Se, Herren lever!» og vil, ifølge Foss, gå som en rød tråd i bibeltimene han skal ha. «Sammen følger vi i Jesu fotspor gjennom lidelse, død og oppstandelse», er det å lese i innbydelsen.

Påskebudskapet vil også formidles gjennom musikalske toner, og her vil ekteparet Bjørg og Lorentz Kjenes fra Lyngdal, som er med i lederteamet, steppe inn. Resten av teamet består av Bente og Edvard Foss, Gunn Berit og Roald Evensen, og Harriet og Arne Edvard Meling. Sammen vil de ta for seg det praktiske under påskekurset, hvor møteledelse og sosial oppbygging står sentralt.

Gledelig gjenstart
Påskekurset har tidligere vært arrangert årlig, og etter en lengre pause er det nå tilbake igjen. Erfaringsmessig mener Edvard Foss at det har vært både gode og rike dager, og han anmoder folk til å skynde seg og melde seg på kurset.

– Vi opplevde disse dagene som fantastiske og som en stor rikdom i livet vårt. Folk storkoste seg, forteller han.

Roald Evensen deler begeistringen, og ser frem til å gjenopplive den gode tradisjonen de har hatt i ImF.

– Det er viktig å gjenreise påskens verdi og betydning, og ikke la feiringen gå ut på at vi har fri, mener han.

Ønsker du å følge oppfordringen til Edvard, kan du henvende deg til kontoret på telefon 56 31 42 40, eller ta kontakt på e-post imf@imf.no. Fristen for å melde seg på er 15. mars.

Brosjyren for Påskemøtet kan lastet ned på denne linken. Her finner du klokkeslett for de ulike begivenhetene.

1 kommentar »

  • 1

    Arne Dåvøy

    14.03.2013, kl. 09:41

    Det hadde vore fint om programmet med klokkeslett hadde vore lagt ved.

    Svar

Skriv en kommentar

Generalsekretær Erik Furnes håper at lokale ledere vil samles lokalt til undervisning og samtale om misjonsarbeidet som en erstatning for ImFs avlyste Lederkonferanse.

Misjonseide NLA Høgskolen ønsker å starte økonomiutdanning i Kristiansand fra høsten 2021. På lengre sikt har høgskolen også mål om å tilby desentraliserte og nettbaserte utdanninger som er skreddersydd for landsdelen.

Silje Kausland er ansatt som Ung-leder i ImF-Ung Midthordland, og dermed kan kretsleder Ole Andreas Wastvedt konsentrere seg helt om kretslederoppgavene.

17 kirkesamfunn og organisasjoner, ImF inkludert, har signert en erklæring om det to-kjønnsbaserte ekteskapet. De ber Storting og regjering om å verne foreldreretten og tros- og livssynsfriheten.

På flyet fikk Kristoffer Norbye idé til en sang som nå er blitt til musikkvideo. Regissør av videoen, Sofie Arnesen, håper den vil få flere til å ta et år på Bildøy Bibelskole.

Copyright © Sambåndet 2020