Vellykket Pit Stop på Stord

13.-15. oktober ble Pit Stop for første gang arrangert på Stord. Responsen har vært god, og nå går det mot nytt arrangement neste år.

– Jeg sitter igjen med masse positive erfaringer, forteller barne- og ungdomssekretær i Indremisjonssamskipnaden, Marit H. Ådnanes.

Hun forteller om en vellykket langhelg:

– Det har vært mye positive kommentarer og tilbakemeldinger. «Leir er knallkjekt, men dette var enda kjekkere», sa noen. Jeg tror ungdommene fikk mye ut av å være på Pit Stop, og at dette vil få ringvirkninger videre.

Pit Stop foregikk på Leirvik bedehus fra torsdag til lørdag i høstferien. Det var en viss spenning knyttet opp til hvordan det å arrangere møtene i ferien ville slå ut. Ådnanes forteller at dette ble vurdert på forhånd:

– I fjor hadde vi «Høstfestivalen», en slags forløper til Pit Stop. I ettertid var vi enige om at det absolutt fungerte bra å arrangere dette i høstferien. Dette tok vi med oss videre. Mange ungdommer herfra bor på internatskoler, og vi opplever at disse får bedre muligheter til å delta i høstferien. I tillegg kan vi bruke torsdagen, og får dermed en hel dag ekstra, kontra det å arrangere det fredag til søndag.

Godt oppmøte
Også besøksmessig må arrangementet betegnes som en suksess. Over 100 stykker var innom på kveldsmøtet torsdag. Omtrent halvparten var til stede på dagtid, og fikk med seg seminarer og undervisning.

– Undervisningen var kjempebra, og spesielt Erlend Hardang traff ungdommene, og klarte å engasjere dem, bekrefter Ådnanes.

På forhånd var planleggergruppen klare på at de ønsket å skape en møteplass for ungdom i området. Dette lyktes de med, og ungdom kom fra både Kvinnherad, Vossestrand, Odda, Bømlo og Stord. Noen få overnattet, resten var innom.

Satser mot neste år
– Vi har all grunn til å være fornøyde. Kjempefornøyde. Undervisningen og møtene var bra, og jeg opplever at oppslutningen og interessen var veldig stor. Allerede før helgen var over var vi enige om at dette måtte vi gjøre igjen til neste år, sier Kenneth Foss, leder for ImF-Ung.

Ådnanes er enig:
– Jeg tror dette er et viktig møtepunkt ungdommene i mellom. De fikk treffe igjen venner fra leirer og andre sammenkomster, og folk var innom fra mange av bygdene i området – akkurat slik vi håpet. Dette var absolutt en suksess, som vi ønsker å gjenta til neste år.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.