Sambåndet

Fredag 27. november 2020
RSS
FORTSATT MULIGHET: Bare 25 prosent av abonnentene har benyttet giroen for frivillig abonnement til nå. Budsjettet har lagt opp til 60 prosent. FOTO: SAMBÅNDET

Svake tall for Sambåndet

2200 har betalt den frivillige kontingenten ved utgangen av mars. Det gir 800.000 tusen mindre i inntekt enn budsjettert. – Men det er fortsatt mulig å betale, sier Torgeir Hauge.

Skrevet av Vilhelm Viksøy den 19. april 2011.
Torgeir Hauge

OPPFORDRER: – Det er fortsatt mulig å bruke giroen, sier medieleder Torgeir Hauge

Fakta

Bladet Sambåndet

  • Hovedorgan for Indremisjonsforbundet
  • Kom ut første gang i 1899
  • 8500 abbonenter, herav halvparten kretsabonnenter
  • La om til frivillig kontingent i 2011.
  • Budsjetterte med 5000 på frivillig konintgent. Foreløpig har 2200 betalt.

Da frivillig abonnement ble innført fra nyttår, budsjetterte ImF Media med at drøyt 5000 av 8500 abonnentene fortsatt ville betale kontingent. Det tilsvarer 60 prosent av leserne og ville gitt 1,5 millioner i inntekt. Foreløpig er det bare 25 prosent som har brukt giroblanketten som kom i posten i begynnelsen av mars.

– Enten har vi ikke greid å kommunisere godt nok ut at vi er avhengig av nok betalende brukere, eller så er ikke produktet vårt interessant nok til å betales for, sier medieleder Torgeir Hauge, som blir betenkt når han får presentert tallene.

– Dette er første året med frivillig abonnement, så det har vært fryktelig vanskelig å budsjettere. Vi trodde likevel at vi var realistiske da vi tenkte at 60 prosent ble med oss som betalere videre.

Fortsatt tid
Torgeir Hauge understreker at fristen på langt nær er ute. Det er fullt mulig å betale senere for de som ønsker det. Han vet at det ikke passer like godt akkurat nå for alle.

– Og for all del. Jeg er jo veldig glad for de som har betalt, og det er frivillig å betale. Ingen mister bladet om de ikke betaler. Men vi håper at de som liker bladet vårt også er med og bærer kostnaden for det, sier Hauge og peker på utfordringen.

– Vi har kuttet mye kostnader med omleggingen vi har gjennomført. Men slik det er nå, forsvinner hele denne gevinsten i tapte inntekter – og vel så det.

Også generalsekretær Erik Furnes er litt overrasket over tallene.
– Jeg håper og tror at mange har lagt giroen litt bak i haugen og at den er litt forsinket, sier han.

Generell nedgang
Det mest utfordrende med Sambånd-tallene er at de føyer seg inn i mønsteret med sviktende inntekter. Årets første gaveaksjon for ImF gav 190.000 i inntekter. Dette var 60.000 mindre enn i fjor og 160.000 bak budsjettet. Til tross for en økning i fast givertjeneste, ser gavetallene alt annet enn oppløftende ut.

– Nei, vi har ikke greid å snu trenden og skape den veksten vi ønsker, erkjenner Erik Furnes. De gode svarene på hvorfor, har han ikke.

– Vi må gjøre oss fortjent til de kronene vi får inn. Da må vi bli enda flinkere til å synliggjøre arbeidet vårt, blant annet gjennom Sambåndet og på internett, sier han. For dersom ikke inntektene øker, vil det få konsekvenser for arbeidet på lengre sikt.

– Det sier seg litt selv. Vi kan ikke opprettholde dagens nivå uten å øke inntektene når kostnadene øker i takt med samfunnskostnadene.
– Men jeg er svært takknemlig for de giverne vi har. Jeg skulle bare ønske det var flere som bar byrden.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Økt ensomhet blant studentene samtidig som akademiske resultater forbedret seg. Det er to stikkord for hvordan pandemien så langt har påvirket fire kristne høgskoler.

Møre ungdomsskule har utvidet og skiftet navn til Møre barne- og ungdomsskule Ålesund. Avdelingsleder for det nye barnetrinnet er fornøyd med åpningen.

Nordmøre og Romsdal Indremisjon har tilpasset seg de nye koronarestriksjonene og endret navn og innhold på den årlige julemessa.

ImF Sunnmøres årlige arrangement «Stjernedryss i advent» blir litt annerledes i år. I stedet for å samles fysisk kan man samles foran skjermen hjemme i stua.

(Korona) Tilbud for unge bør være et prioritert område resten av 2020, mener generalsekretær og kretsledere i ImF.

Copyright © Sambåndet 2020