Sambåndet

Mandag 28. september 2020
RSS

– Divisi har vekt gudstrua hjå mange

 GODLYD: Gamledirigent Harald Myklebust hadde ikkje mista gneisten.(FOTO: Øystein Lid) Av Øystein Lid I løpet av den innhaldsfylte kvelden song divisi seg gjennom 25 år med korhistorie. Kvelden vart innleidd med korets eineståande versjon av Halleluja-koret frå Händels «Messias». Deretter  «Utvald i Kristus» med gamledirrigenten Harald Myklebust til moderne gospeltonar i «I Will Go in […]

Skrevet av admin den 22. september 2008.
jubileumskonsert i b... 
GODLYD: Gamledirigent Harald Myklebust hadde ikkje mista gneisten.(FOTO: Øystein Lid)

Av Øystein Lid

I løpet av den innhaldsfylte kvelden song divisi seg gjennom 25 år med korhistorie. Kvelden vart innleidd med korets eineståande versjon av Halleluja-koret frå Händels «Messias». Deretter  «Utvald i Kristus» med gamledirrigenten Harald Myklebust til moderne gospeltonar i «I Will Go in Jesus Name» ved dagens dirrigent Jostein Myklebust. Kvelden vart avslutta med at koret spreidde seg ut over hallen, og song godnattsongen «I Frid» for dei om lag 300 frammøtte.

Guds hand
– Divisi har vore Guds utstrakte hand gjennom songen. Dei har hjulpe oss til å setja ord på glede og sorg, men også sådd Guds ord slik at gudstrua har vorte vekt hjå mange, sa Helge Gudmundsen, programvert for Nrks «Salmer til alle tider».
– Tenk om denne kvelden kunne bli meir enn berre mimring, men at Gud kunne koma inn i oss, og på nytt tenna trua i hjarto våre, sa Gudmundsen.

Av spesielt inviterte gjester var også Halldis Reigstad. Ho antyda at divisi hadde spelt ein avgjerande rolle for at ho vart kjent tidleg i karriera som tekstforfattar.
– Divisi betyr mykje for meg. Eg trur dei var ein plogspiss som Gud sende. Dei tok tak i mine tekstar då eg var i byrjinga av karriera som tekstforfattar. Det er eit kvalitetskor, og bringer det største av alt; tekstar som er tydelege på Guds leiing og kall, sa diktaren.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Kjetil Vestel Haga vokste opp med dei lyse sidene av bedehuskulturen. Han elskar sjøen og er kaptein på eigen båt. No skal sørlendingen navigere Normisjon-skuta.

Komponist Else Olsen S. blander eksperimentell samtidsmusikk og bedehusmusikk for å gi publikum fragmenter av minner, smaker og fremtidshåp

Lars Dale (58) fra Fredrikstad er ansatt som administrasjonsleder i Awana Norge.

Etter et tiår med frivillig kontingent og tilhørende inntektssvikt, har ImF-styret nå bestemt at Sambåndet skal bli et ordinært abonnementsprodukt.

Dei etterspurde video-snuttane frå The Bible Project er sett av millionar. No kjem dei på norsk, med økonomisk støtte frå mellom andre indremisjonsfamilien.

Copyright © Sambåndet 2020