LETTELSE: – Tanken på de ansatte og selskapets overlevelse er det som har ligget tyngst på meg i denne tiden, og derfor opplever jeg nå at jeg kan senke skuldrene.

Plussreiser kan ta inn permitterte

(Korona) Misjonseide Plussreiser får 2,5 millioner kroner til omstilling av virksomheten og kompetanseheving for ansatte.

– Vi er glad og takknemlig, sier daglig leder Aud Kindervåg Halsne til sambåndet.no.

Beløpet på 2,5 millioner er samlet støttebeløp fra Møre og Romsdal fylkeskommune, Ålesund kommune og Innovasjon Norge.

– Regjeringen hadde satt av 250 millioner kroner, mens det totalt sett ble søkt om 600 millioner, opplyser Halsne.

Mer i Norge

Støtten som Plussreiser nå får, skal gå til omstilling og kompetanseheving. For Plussreisers del handler det om skoleturer, økt andel norgesturer og pilegrimsturer. I tillegg kan pengene brukes til markedsføring og til å dyktiggjøre ansatte på selv å booke fly (Amadeus-systemet).

– Vi har også fått støtte til å utdanne ansatte innen regnskap og reiselederutvikling, sier Halsne.

Fram til koronapandemien satte inn var 95 prosent av turene til Plussreiser utenlandsreiser. Andelen innenlandsreiser må nå betydelig opp.

11 ansatte

– At vi nå får penger til disse prosjektene gjør at vi kan ta inn 11 ansatte igjen fra nyttår i ulike stillingsstørrelser. Ikke alle kan komme tilbake i den stillingsstørrelsen de hadde, men vi får sysselsatt alle. Støttebeløpet og selskapets egenandel rekker til seks måneders sysselsetting, og styrelederen har gitt klarsignal, forteller Aud Kindervåg Halsne.

Den daglige lederen kan opplyse at staben blir redusert med nesten fem årsverk ved naturlig avgang.

– Ingen er sagt opp, men noen har valgt å si opp selv for å begynne med studier og omskolering, mens andre går av med pensjon rett over nyttår, utdyper Halsne og fortsetter:

– Tanken på de ansatte og selskapets overlevelse er det som har ligget tyngst på meg i denne tiden, og derfor opplever jeg nå at jeg kan senke skuldrene.

Søkte om mer

For å sette beløpet på 2,5 millioner kroner i perspektiv, opplyser Halsne at Møre og Romsdal fylkeskommune totalt skulle fordele 19 millioner kroner. Plussreisers andel utgjør 13 prosent av dette.

– Vi søkte om mer enn det dobbelt av det vi fikk. Noen av de foreslåtte prosjektene våre ble forkastet, opplyser Halsne.

Selv om pakkereisebransjen kanskje er den som er hardest rammet av pandemien, er den daglige lederen opptatt av å få fram at «Norge er et land som sitter på den grønne gren», som hun uttrykker det.

– Jeg snakker daglig med agenter i andre land som lever fra hånd til munn, mens vi – med våre ordninger – opplever en helt annen virkelighet, framholder Halsne.

Håndsrekning

Etter at restriksjonene ble lettet litt på før sommeren fikk Plussreiser i gang en del norgesturer.

– Det vi har prøvd på i sommer og høst, har folk virkelig tatt imot. Vi har fått en enorm håndsrekning fra kundene våre, understreker Halsne.

Innen tre måneder var gått hadde Plussreiser betalt tilbake de 23,5 millioner kronene som kunder hadde til gode for turer som måtte avlyses. Det utløste de første 2,3 millioner kronene fra Innovasjon Norge som sambåndet.no fortalte om 22. juli.

Julegave.

Plussreiser har nå også fått tilbake nesten alle de pengene selskapet hadde utestående hos flyselskapene. Et eventuelt tap kan være så lavt som om lag 100.000 kroner.

– Det skal komme en ny tildeling til de som har refundert kundene sine. En del av lånet på sju millioner kroner kan bli omgjort til kontantstøtte. Vi håper det blir julegaven til Plussreiser, sier daglig leder Aud Kindervåg Halsne.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.