Sambåndet

Lørdag 28. november 2020
RSS
MISJONSLØP: Framnes-elelver i gang med å løpe til inntekt for Mission Aviation Fellowship. FOTO: Lars Arvid Oma

Rekord på tross av korona

Selv med koronarestriksjoner har elevene ved Framnes KVGS slått rekorden i innsamlet beløp til sitt misjonsprosjekt for Mission Aviation Fellowship i Papua Ny-Guinea.

Skrevet av Brit Rønningen den 11. november 2020.

Lørdag 31. oktober gjennomførte Framnes kristne vidaregåande skule (KVGS) sitt årlige misjonsløp. Alle elevene deltok. På forhånd hadde de brukt en måned på å finne sponsorer. Misjonsprosjektleder Miriam Braseth registrerer at årets misjonsløp ble litt annerledes.

‒ Vanligvis skal alle være med og løpe samtidig. På grunn av korona ble det delt opp trinnvis, slik at det ble tre løp. Vi var veldig opptatt av å ta smittevern på alvor, sier Braseth til sambåndet.no.

Resultat
Resultatet av misjonsløpet viser at det kom inn 1 030 000 kroner.

Hva synes du resultatet?

‒ Jeg er utrolig fornøyd med beløpet på misjonsløpet og imponert over alles innsats. Vi har slått rekorden fra i fjor. Da ble det samlet inn 800 600 kr, sier Miriam Braseth.

Mindre folk
Det var også mye mindre folk til stede enn det pleier å være på misjonsløpet.

LEDERE: Misjonsprosjektlederne på Framnes, Amalie Bø (f.v.) og Miriam Braseth, midt i misjonløpet. FOTO: Lars Arvid Oma

‒ Det var litt tyngre i år fordi det ikke var så mange som sto på sidelinjen og heiet og laget stemning. Samtidig var det god stemning, og elevene var veldig motiverte. Vi har gledet oss lenge til misjonsløpet og er glad for at det er gjennomført.

Har dere hatt færre innsamlingsmuligheter i år på grunn av korona sammenlignet med et vanlig år?

‒ Vi har hatt litt færre innsamlingsmuligheter blant annet fordi vi ikke har fått lov til å samle foreldrene her på Framnes. Foreldrehelgene pleier å være en inntekt til prosjektet. I tillegg er det andre arrangement som talentiade og russerevy som det fortsatt er usikkert om vi kan arrangere.

Luftambulanse
Årets misjonsprosjekt er Mission Aviation Fellowship (Maf) sitt prosjekt Luftambulanse på Papua Ny-Guinea. Prosjektet går i hovedsak ut på å fly og evakuere mennesker til nærmeste sykehus. For mennesker som bor langt inne i fjelljungelen, er det blitt en viktig livslinje siden det offentlige helsevesenet ikke har råd til å tilby luftambulanse. Maf har omtrent 500 ambulanseoppdrag i året i dette landet.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

ImF Rogaland har startet en aksjon på Facebook hvor de oppfordrer folk til å invitere eller gå på besøk til en familie eller enkeltpersoner i løpet av desember.

Økt ensomhet blant studentene samtidig som akademiske resultater forbedret seg. Det er to stikkord for hvordan pandemien så langt har påvirket fire kristne høgskoler.

Møre ungdomsskule har utvidet og skiftet navn til Møre barne- og ungdomsskule Ålesund. Avdelingsleder for det nye barnetrinnet er fornøyd med åpningen.

Nordmøre og Romsdal Indremisjon har tilpasset seg de nye koronarestriksjonene og endret navn og innhold på den årlige julemessa.

ImF Sunnmøres årlige arrangement «Stjernedryss i advent» blir litt annerledes i år. I stedet for å samles fysisk kan man samles foran skjermen hjemme i stua.

Copyright © Sambåndet 2020