Energi: Seven har mye energi på scenen. FOTO: Brit Rønningen

Konsert med bibelundervisning

De som går på konsert med den kristne jentegruppa Seven får både musikk, dans og bibelhistorier.

LYNGDAL: Den andre torsdagen i juli er det familiesamling med jentegruppa Seven i hallen på Lyngdal Bibelcamp. Som navnet sier er de syv jenter i gruppa.

Denne ettermiddagen går de fra den ene bibelhistorien til den andre. Noah er med og Moses og israelittenes vandring i Egypt og kong David og selvfølgelig Jesus.

Sant
«Stole på» synger de med energi mens de danser med raske trinn som er godt koordinert. Det dreier seg om vi kan stole på bibelhistorien, noe sangen gir uttrykk for at vi kan.

En liten quiz følger. En av jentene spør om det er sant at Gud talte til i en brennende tornebusk. Om det er sant at israelittene vandret 40 år i ørkenen. Om det er sant at israelittene måtte flykte fra Egypt fordi egypterne ville drepe alle israelittiske guttebarn under to år. Her blir publikum oppfordret til å spørre seg selv: Hva er sant? Og hva er ikke sant?

Far til alle
‒ Noen ganger har jeg triste tanker og jeg blir trist fordi jeg kjenner meg ensom og ikke har noen jeg kan dele tankene med, sier en av jentene.

En annen av jentene forteller at man uansett kan gå til Gud med alt, for Gud er far til alle og det var det en profet som sa.

‒ Og det er sant, sier hun

Med sangen «Hvem kan» utdyper Seven bildet av Gud som en god far som kan hjelpe når vi ikke får det til.

PUBLIKUM: Publikum er med når Seven vil ha dem med på musikken. FOTO: Brit Rønningen

Kjærlighet
Og de fortsetter med sangen «My God», en sang om Guds glede, barmhjertighet, kjærlighet og fred. Igjen er det høyt tempo og dans med god koreografi.

‒ Hvordan er egentlig Jesus? Er han streng? Er han glad? Er han sint, spør en av jentene.

‒ Aller mest er Jesus kjærlighet, og Jesus er verdens lys som viser veien til Gud, svarer en annen.

Familiesamlingens høydepunkt er når Seven får salen til å danse til «Shackle», en sang som handler om frigjøring, en bønn om at lenkene må bli fjernet slik at jeg-personen kan danse og prise Gud. Og denne bønnen kan rettes både til Gud og mennesker. For det er vel mennesker som holder mennesker i lenker, eller er det Gud?

Godhet
‒ Hvordan bli lykkelig? Gjør godt mot andre selv om de ikke gjør godt mot deg. Gjør noe for at det skal bli bedre, sier en av jentene og siterer Bergprekenen.

For å vise hva det vil si å være god, lar de publikum høre på et brev som er spilt inn. Det er brevet til en mann som er i fengsel fra faren til mannen som han drepte. Faren budskap er at han tilgir mannen og han avslutter med «hilsen Gud». Det virker sterkt, men kanskje de kunne brukt et annet bilde enn det juridiske for å få frem hva Gud har gjort for oss gjennom Jesus?

Konserten avsluttes med «Get together» som fremfører med en entusiasme som smitter over på publikum.

Etterpå sitter vi igjen med den store fortellingen som handler om lyset som kom ned til jorden. Seven har formidlet den med glede og engasjement.

 

 

 

 

 

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.