Sambåndet

Torsdag 16. juli 2020
RSS
BOLIGBYTTE: En familie på Sandnes ønsker å bytte hus og hytte (innfelt) med noen på Sunnmøre i sommer. FOTO: PRIVAT. MONTASJE: ImF MEDIA

Oppfordrer til boligbytte

Nesten halvparten av dem som mottar feriepenger, vil i år hovedsakelig bruke dem til sparing, viser en undersøkelse. Tove Lea Reime holder fram boligbytte som en rimelig ferieform.

Skrevet av Redaksjonen den 25. mai 2020.

Det er en ny forbrukerundersøkelse fra Sparebank 1 som viser at mange nordmenn ønsker å bruke mindre penger på sommerferie akkurat i år. 45 prosent av dem som mottar feriepenger, vil i «koronaåret» 2020 spare disse pengene, mens 37 prosent vil bruke dem på ferie. 

Turister i eget land

Ifølge et innslag på Lokalen, radiosendingen til NRK Rogaland, mandag morgen har mange nå begynt å planlegge en ferie basert på boligbytte. Førsteamanuensis i reiseliv Åsa Gran ved Universitetet i Stavanger sier at dette har eksistert en god stund og vært veldig populært utenlands. Også nordmenn har byttet hus med folk i et annet land. Gran bekrefter at interessen for dette ser ut til å øke i Norge, blant annet gjennom ulike grupper på Facebook. 

– Det kan føre veldig mye bra med seg, for eksempel at det blir mer spredning på nordmenn i ferien – at vi kommer oss til andre regioner enn der vi bor, påpeker Gran. 

Hun tror det vil føre til at nordmenn vil opptre mer som turister og utforske og benytte seg av ulike tilbud på de stedene de kommer til.

Fra Sandnes til Sunnmøre

For en tid tilbake tok Tove Lea Reime kontakt med Sambåndet for nettopp å gjøre oppmerksom på denne ferieformen og også selv tilby eget hus i Sandnes fram til noen som vi bytte hus med dem. 

– Vi er en kristen familie fra Sandnes som ønsker oppleve Sunnmøre i sommer. Vi har drevet med boligbytte i over 20 år til mange land. Pga. sykdom og koronakrise blir det ikke noen utenlandstur i år.  Vi har koselig hus i Sandnes til å låne ut og hytte på Hommersåk, skriver Lea i en e-post. Hun legger til at familien har reist mye for organisasjonen Åpne dører.

Få norske med

Konkret ønsker familien Lea å reise sju til ti dager i juni, og de etterlyser noen på Sunnmøre som vil bytte hus med dem samtidig eller samtidig. Huset deres i Sandnes har fire soverom, og det er sengeplass til åtte.

– Vi synes husbytte er flott fordi det er vinn-vinn-situasjon, og så blir sommerferien ikke så dyr. Vi er medlem  i Norsk boligbytte, men det er så få norske der, konstaterer Tove Lea Reime.

Tove Lea Reime kan kontaktes på telefon 413 04 023 eller via e-post: tove.oddny.lea@lyse.net

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Arrangements- og markedsansvarlig Kenneth Foss i ImF er spent på hvordan korona vil påvirke årets Lederkonferanse.

Etter mange år er møteteltet på nytt tatt frem på Lyngdal Bibelcamp. Det er stedet der de eldre barna samles til familiemøte.

Et virusangrep på alle P7 maskiner, har gjort det taust fra den kristne radiokanalen. Daglig leder Kenneth Hjortland håper sendingene kan gå som normalt om noen dager.

Driftsleder Thomas Knutsen på Lyngdal Bibelcamp jobb er blant annet å sørger for at årets bibelcamp holder seg innenfor smittevernreglene. Det gir travle dager.

Etter å ha vært koronastengt siden mars, har Helgatun endelig begynt å ta imot gjester.

Copyright © Sambåndet 2020