Sambåndet

Lørdag 8. august 2020
RSS
I GANG: Atle Våge og hans stab av frivillige kan igjen ta imot kunder i Bruktbutikken i Straume Forum. Også de to bruktbutikkene på Sørlandet har åpnet dørene etter koronastengningen. FOTO: ImF MEDIA ARKIV

Gjenbruksbutikkene åpne

(Korona) Etter å ha vært koronastengt i nesten to måneder har ImFs gjenbruksbutikker så smått begynt å ta imot kunder igjen.

Skrevet av Brit Rønningen den 11. mai 2020.

ImF Sørs gjenbruksbutikker ImF Gjenbruk på Vigeland i nye Lindesnes kommune og Gjenbrukslåven på Kvinlog i Kvinesdal kommune åpnet den 30. april og har åpent torsdag, fredag og lørdag. Onsdag 6. mai åpnet Bruktbutikken i Straume Forum opp igjen. Det begynner forsiktig siden den i første omgang vil ha redusert åpningstid og være åpen onsdag, torsdag og lørdag kl. 11-15.

Det handler om at det er få blant de frivillige som er utenfor risikogruppen, forklarer styremedlem Atle Våge i Straume Forum til sambåndet.no.

 Endring
– Hva er det som har endret seg siden dere stengte og som gjør at dere åpner nå?

Smittesituasjonen er blitt bedre, og folk er begynt å gå mer ut. Vi kunne formelt sett ha hatt åpent, men fant det fornuftig å stenge og valgte å følge de andre gjenbruksbutikkene. Det har med lojalitet å gjøre, svarer Våge.

Hovedargumentet vårt for å stenge, var alderen til betjeningen. De frivillige er pensjonister og i risikogruppen. Og nå tenkte vi at siden frisørene har fått lov til å åpne igjen, så kan også vi det, sier Frank Rott i ImF Gjenbruk på Sørlandet.

Åpning
– Hvordan har det vært åpne igjen?

Det har vært ganske bra dager. Vi har ikke samme omsetning, men vi har hatt én god dag, sier Rott.

De har store lokaler som må vaskes og desinfiseres, og Rott konstaterer at det tar mye tid. Ellers har de fremme antibac og hansker. Kunder leverer varene i eget lager hvor de blir stående i fjorten dager før de åpnes.

Vi har hatt to frivillige på jobb, og det har vært ganske bra med folk, men mindre enn det bruker å være. Omsetningen ser ut til å bli halvparten av normalt. Det tar tid å komme inn i markedet igjen, men det er en grei start, sier Våge om åpningsdagen.

For å kunne holde åpent må de følge en rekke smittevernregler. Kundene må sprite hendene når de går inn og ut av butikken og holde avstand, der er en plexiskjerm foran kassen, betaling skjer kun med kort eller Vipps, toalett og kafédelen er stengt for kunder, og håndtak og flater blir spritet regelmessig. De tar imot varer i garasjen hvor kunden selv setter det i pallkasser, og varene blir stående en uke før de pakkes ut.

Nedgang
– Hva sier kundene til at dere er åpnet igjen?

De har ventet på det og er glade for at vi endelig er kommet i gang igjen, sier Våge. 

I en artikkel 6. april 2020 nevner Våge at Bruktbutikken betaler husleie til Straume Forum på cirka 100 000 i måneden, og at den gir en inntekt til huset på cirka 1,1 millioner kr. i året.

Vi har hatt en nedgang i inntektene og regner med at det ikke er før til høsten at vi er oppe i full aktivitet, sier Atle Våge.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Den avdøde evangelisten blir etter planen innlemma i National Statuary Hall i hovudstaden Washington DC neste år og erstattar då ein som blir oppfatta som forkjempar for kvit overherredømme.

Stefanusalliansens partnarar i Beirut ber om forbønn for alle som er ramma etter eksplosjonen i byen.

Lyriker Haldis Reigstad er tildelt Kongens fortjenstmedalje etter mangeårig forfatterskap. Utdelingen skjer på lørdag.

DEBATT Ein må ikkje seia farvel til eit konservativt kristent verdsbilete for å vera reflektert, Emil André Erstad.

På Reach The City lærer kristne å dela evangeliet med framande på gata i Oslo. Dette er ein type praktisk undervisning mange saknar i den lokale forsamlinga si.

Copyright © Sambåndet 2020