PÅ REISE: Divisi har turné til Møre og Romsdal i helgen. Foto: Privat

Divisi på turné til Møre og Romsdal

I helgen får Ålesund, Tingvoll, Molde og Valderøya besøk av divisi. Koret vil ha konserter i samarbeid med andre kor.

‒ Det er modig å reise så langt med så mange sangere. Det koster, sier PR-kontakt for divisi, Janne Merete Frøystad til sambåndet.no.

Det handler om turneen som koret skal ha til Møre og Romsdal i helgen. Det er lenge siden divisi har vært på turné på der. Når hun sjekker, kommer Frøystad frem til at det var i 2011.

‒ Vi har kormedlemmer som kommer derifra og har hatt dialog med Indremisjonsforbundet der, og vil vil treffe nye folk og samarbeide med nye folk, forteller hun.

Blanding
‒ Hva kan du si om repertoaret?

‒ Det blir en god blanding og et bredt repertoar. Fredag kveld blir det gospelkveld sammen med korene Respons og Aalesund Gospelkor. Lørdag og søndag kveld blir det litt forskjellig, gospel, jazz og salmer. Søndag formiddag skal vi delta på gudstjenesten på Molde bedehus. Der blir det mest salmer, sier Frøystad og legger til:

‒ Vi liker variasjon og tror at evangeliet kan deles i mange sjangere. Vi håper at alle kan møte evangeliet på en måte som de blir berørt av.

Oppmuntret
‒ Hva vil dere med turnéen?

Vi håper de som kommer, blir oppmuntret av at Gud er der gjennom alt, godt og vondt, at han bryr seg, og at han er alltid nær. Vi ønsker å nå nye folk og å bli kjent med folk. Så er en turné også oppbyggelig og godt for fellesskapet i koret.

Koret divisi er ledet av dirigent Jostein Myklebust og har rundt 45 sangere fra hele landet. De møtes fem ganger i året til øving og konserter. Gjennom 35 år har koret holdt over 350 konserter og gitt ut 11 plater, blant annet «Mot Betlehem» i 2010 og «Du er» i 2011.

Vi har lyst til å bli brukt i den tjenesten vi står i, og der er folk som trenger å høre det vi har å komme med. Jeg håper mange kommer og hører på oss, sier Janne Merete Frøystad.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.