ROMSDAL: Molde folkehøgskole ligger ved Moldefjorden, 2 kilometer fra Molde sentrum. FOTO: Løken/Wikimedia Commons

Tilfredse elever ved Molde folkehøgskole

I en undersøkelse foretatt av Epsi Rating Norge som måler elevtilfredshet ved folkehøgskolene, har Molde folkehøgskole kommet på en solid 2. plass.

«Resultatet fra undersøkelsen inspirerer og motiverer oss til å jobbe videre med å stadig utvikle Molde folkehøgskole (FHS) til en skole som daglig jobber mot å nå skolens visjon «Se og veilede» og skolens slagord «Helt eventyrlig!». På denne måten kan året på Molde FHS bli det mange elever håper på; «Det beste året i mitt liv».»

Det skriver rektor Helge Kjøll ved Molde folkehøgskole i en pressemelding. Bakgrunnen er at skolen kom på 2. plass av folkehøgskolene som deltok i en undersøkelse som Epsi Rating Norge står bak, og som altså måler elevtilfredshet ved folkehøgskolene.

Måler
‒ Vi har vært med i fem år på denne undersøkelsen som måler elevtilfredshet og hva vi er gode på og hva vi kan bli bedre på. Vi har brukt den til å utvikle skolen. Vi fikk tredjeplass i fjor og fikk lyst til å være med i år og har vært spent på årets resultat, sier Kjøll til sambåndet.no.

Undersøkelsen måler hvordan folkehøgskolene gjør det på ulike variabler som image (hvordan skolen blir oppfattet, red.anm.), inntrykk, forventninger, produktkvalitet, verdi for pengene, kundetilfredshet og lojalitet.

Viktig
‒ Hva betyr denne undersøkelsen for dere?

‒ Fornøyde kunder er viktig for å rekruttere elever. Vi håper å ligge i front og være blant de fem beste folkehøgskolene. Det er viktig å få spurt elevene hva de synes om skolen, så vi ikke bare gjetter. Vi får bekreftelse fra et profesjonelt byrå, svarer Kjøll.

Det er fjorårets kull som gikk ut i mai i år, som er med i undersøkelsen som ble gjort i september. Ved årets undersøkelse fikk skolen en indeksverdi på totalt 90 av maks 100.

Forbedring
‒ Vi ville vite om vi har forbedret oss på noen av områdene hvor vi hadde forbedringspotensial i fjor. Hvis vi hadde gått ned på målingene, ville det vært bekymringsfullt, sier Helge Kjøll.

Molde FHS eies av Nordmøre og Romsdal Indremisjon. Blant da andre folkehøgskolene der indremisjonsfamilien er eier, er det bare Folkehøyskolen Sørlandet som er med i undersøkelsen. Rektor Geir Reinertsen ved Folkehøyskolen Sørlandet opplyser til sambåndet.no at skolen ennå ikke har fått resultatet fra årets undersøkelse.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.