Sambåndet

Fredag 21. februar 2020
RSS
SEMINAR: Daglig leder i Awana Norge, Anne Lene Otterøen, er en av dem som skal holde seminar på konferansen. FOTO: ImF Media arkiv

1300 vil gi Jesus videre

Mange ungdommer tar ikke med seg sin kristne tro inn i voksenlivet. I helgen samles 1300 unge og voksne fra hele landet for å forsøke å motvirke frafallet.

Skrevet av Kristelig Pressekontor og Petter Olsen den 22. november 2019.

Den tverrkirkelige konferansen Gi Jesus videre samler folk fra hele landet i Kristiansand fra fredag til søndag. Frikirkelig Barne- og Ungdomsunion (FBU) står som arrangør i et samarbeid med 16 andre kristne organisasjoner. Awana Norge, som er en avdeling i Indremisjonsforbundet, er en av dem.

Daglig leder i Awana Norge, Anne Lene Otterøen, har følgende tema: «Hvordan kan barn og unge lære å kjenne, elske og tjene Jesus – og få en tro som varer?» Fredheim-pastor Runar Landro har temaet «Fra uforpliktende snakk til forpliktende handling». Også Jorunn S. Djupvik deltar. Søndag kan deltakerne se Awana i praksis ved å delta på gudstjeneste i enten Sogndalen frikirke eller Østsida frikirke.

Konferansen holdes i pinsemenigheten Filadelfias lokaler, Q42, og arrangørene ønsker å ta tak i frafallsstatistikkene blant unge kristne. «Det vil vi gjøre ved både å bevisstgjøre, motivere og gi kunnskap til dem som er ledere i menighetene våre, på alle nivåer, fra de yngste til de eldste», står det i en melding. Gi Jesus videre er ment å bidra til en sterkere forbindelse mellom menighet og hjem, troslivet og hverdagen.

Arrangørene tror denne konferansen vil bli oppfattet som annerledes enn de fleste andre konferanser som handler om ungdom og tro. Omkring 40 ulike aktører skal ha stand og presentere sine ressurser til bruk i trosarbeidet i hjem og menighet.

«Vi tror at dette kan bli begynnelsen på en stor snuoperasjon når det kommer til statistikker», står det i meldingen. KPK

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Dei nyaste songane frå Hilde Svela har bibelvers som tekst. Dei skal gjøre Bibelen øyrevenleg for store og små, og gjerne for gamle som slit med å hugse og snakke.

Egill Danielsen Stiftelse har fått godkjent søknad om å starte kristen ungdomsskole på Voss.

– Halvparten skal komme gjennom økning i Fast Givertjeneste (FGS) og resten gjennom ulike «stunt» i løpet av året, sier Kenneth Foss, arrangements og markedsansvarlig i ImF.

Elevene på KVS Lyngdal har gode forretningsideer og er gode til å markedsføre dem. Det blir det priser av.

SAKEN ER OPPDATERT Lære- og tilsynsrådet i ImF står fast på den gjeldende veiledningen om menn og kvinners tjeneste og anbefalingen om eldstetjenesten.

Copyright © Sambåndet 2020