Sambåndet

Søndag 7. juni 2020
RSS
I SORG: Flagget ved Bildøy Bibelskole var firet på halv stang tirsdag 12. november. FOTO: Sambåndet

Bibelskolestudenten omkom i ulykken

OPPDATERT Bibelskolestudenten som ble skadet i en badeulykke i Israel i forrige uke, omkom i ulykken.

Skrevet av Petter Olsen den 6. november 2019.

GALILEA: Håvard Jonassen ble tirsdag morgen 12. november erklært død av legepersonell ved sykehuset i Afula. FOTO: WIKIPEDIA

«Det er med sorg vi meddeler at studenten som ble alvorlig skadet i en badeulykke i Israel tirsdag 5.11.2019, i dag tidlig, tirsdag 12.11.2019, er erklært død av legepersonell ved sykehuset i Afula, Israel», opplyser Bildøy bibelskole i en pressemelding publisert på skolens hjemmeside tirsdag formiddag.

Pressemeldingen fortsetter slik:

OMKOM: Håvard Jonassen (22). FOTO: BILDØY BIBELSKOLE

«I forståelse med familien kan vi meddele at den omkomne er 22 år gamle Håvard Jonassen fra Fana i Bergen. Nærmeste familie er til stede ved sykehuset i Afula. Våre tanker og vår forbønn går i dag til de som nå har mistet en av sine kjære. Skolen er representert på sykehuset og vil være tilgjengelig med støtte for de pårørende der.

Den nærmeste familie ønsker å uttrykke takknemlighet til alle som har stått med dem i forbønn og omtanke i den krevende uken som har gått siden ulykken fant sted.

Studentens bortgang vil skape et stort tomrom og savn i studentmiljøet. Mange har nå mistet en kjær venn og medstudent.

Skolen vil arrangere en samling med kriseteam og bedriftshelsetjenesten til stede for å ivareta studenter og ansatte. Det vil senere bli lagt opp til en intern minnestund for studenter og ansatte på skolen.

Vi takker for forståelse for at vi i denne krevende situasjonen ønsker å skjerme studenter og ansatte.

Etter ønske fra de nærmeste pårørende vil det ikke bli gitt ytterligere informasjon til pressen.»

Det var onsdag morgen i forrige uke at ulykken ble kjent. 

– Jeg kan bekrefte at det har vært en ulykke ved en skoletur til Israel arrangert av Bildøy bibelskole, skrev rektor Gunnar Ferstad.

I pressemeldingen datert 5. november stod det at rektor ikke kunne kommentere hendelsesforløpet, bare at studenten var sendt til sykehus og der fikk den beste behandlingen som tilbys. Tilstanden ble karakterisert som alvorlig.

– Per onsdag formiddag er det ingen endring i elevens tilstand. Eleven følges tett opp av profesjonelt helsepersonell, skriver Gunnar Ferstad i en oppdatert versjon av pressemeldingen, publisert like før kl. 14.

Bading

BADEULYKKE: Hendelsen fant sted i den sørlige delen av Galilea, ved Gan Ha Shlosha nasjonalpark. FOTO: Wikipedia/Own work, copyleft: Multi-license with GFDL and Creative Commons CC-BY-SA-2.5 and older versions (2.0 and 1.0)

Onsdag ettermiddag 6. november kom skolen også med noen opplysninger om selve hendelsen:

– Det er bekreftet at ulykken har skjedd ved bading. Hendelsen fant sted i den sørlige delen av Galilea, ved Gan Ha Shlosha nasjonalpark, også kjent med det arabiske navnet Sakhne. På det nåværende tidspunkt har vi ikke anledning til å gå i detalj om selve hendelsesforløpet, men for å unngå spekulasjoner, ønsker vi å formidle at ingen andre personer har vært involvert i hendelsen, skrev rektor Gunnar Ferstad.

Galilea

Studenten Studenten befinner seg i området Tiberias/Galilea. De øvrige bibelskolestudentene reiste hjem til Norge som planlagt med fly fra Tel Aviv natt til onsdag 6. november.

– Jeg er igjen i Israel på ubestemt tid for å følge situasjonen, skrev Gunnar Ferstad i en SMS til sambåndet.no onsdag formiddag 6. november.

I den oppdaterte pressemeldingen gikk det også fram at pårørende nå er på vei til Israel og vil bli møtt av stedlige representanter. Rektor ved Bildøy Bibelskole vil gi dem nødvendig støtte.

Den norske ambassaden er orientert om situasjonen. De har ingen aktiv rolle i oppfølgingen.

Informasjon

– Utover dette er det per nå ingen nye opplysninger. Vi vil gi oppdaterte opplysninger dersom og når det foreligger, skriver rektor Gunnar Ferstad onsdag ettermiddag 6. november.

‍I den første pressemeldingen ble det påpekt at det er gjennomført en informasjonssamling med studentene og lærere i Israel. Studentene har fått informasjon om det som har skjedd under ulykken og om behandlingen som ble gitt til den skadede. Videre oppfølging ble fortløpende vurdert.

Skjermes

I Norge er bedriftshelsetjeneste koblet inn for å bistå skolen i å ivareta elever og ansatte, opplyste skolen onsdag ettermiddag i forrige uke.

– Jeg vil gjerne få uttrykke min dypeste medfølelse med familien som står tettest på dette. Vi ønsker å gi omsorg og støtte til dem i en krevende situasjon. Medstudenter og ansatte står med dem i bønn og tanke, understreket rektor Gunnar Ferstad onsdag i forrige uke.

I den oppdaterte pressemeldingen fra 6. november la rektor til:

– Vi takker for pressens forståelse om at vi ønsker å skjerme studentene.

1 kommentar »

 • 1

  Rolf G. Heitmann

  12.11.2019, kl. 20:39

  Medarbeidere i Den Norske Israelsmisjon deler sorgen og smerten. Vi tar familien og skolens elever og stab med i våre bønner.

  Vi takker for det Håvard også fikk bety for oss. Vi er for tiden på jubileumsreise i Isarel, og ulykken og dødsfallet har naturlig nok også preget vår gruppe.

  Må Herren gi styrke og trøst i sorgen og savnet.

  Svar

Skriv en kommentar

Journalistutdanninga ved NLA Høgskolen i Kristiansand har fått godkjent søknader for økonomisk stønad til utvekslingsprosjekt med Georgia og Albania.

Krik har lagt seg på en linje som vil svekke organisasjonens evne til å gi tydelig og god veiledning i sentrale temaer, mener ImF og NLM.

Det er ikke økonomisk grunnlag for å starte byggingen. Prosjektgruppen foreslår derfor rehabilitering av dagens bygg når årsmøtet samles 22. august.

KOMMENTAR Kan man holde fast på at Jesus er eneste vei til frelse – og samtidig tro at frelsen også kan gis til dem som aldri fikk høre evangeliet og derfor ikke kunne komme til tro?

ImF Rogalands leirsted skal ikke bare være et sted for leirarbeid. Nå jobbes det for at det også skal bli et sted for stillhet, samtale, refleksjon og bønn.

Copyright © Sambåndet 2020