Sambåndet

Mandag 11. november 2019
RSS
GALILEA: Studenten er innlagt på sykehus i området ved Tiberias, ved vestbredden av Genesaretsjøen. Bildet er fra 2015. FOTO: PETTER OLSEN

Bibelskolestudent rammet av badeulykke i Israel

En student ved Bildøy bibelskole behandles nå på sykehus i Israel etter en ulykke. Tilstanden er alvorlig.

Skrevet av Petter Olsen den 6. november 2019.

BADEULYKKE: Hendelsen fant sted i den sørlige delen av Galilea, ved Gan Ha Shlosha nasjonalpark. FOTO: Wikipedia/Own work, copyleft: Multi-license with GFDL and Creative Commons CC-BY-SA-2.5 and older versions (2.0 and 1.0)

Det opplyser Bildøy bibelskole i en pressemelding publisert på den ImF-eide skolens hjemmeside. 

– Jeg kan bekrefte at det har vært en ulykke ved en skoletur til Israel arrangert av Bildøy bibelskole, skriver rektor Gunnar Ferstad.

I pressemeldingen datert 5. november stod det at rektor ikke kunne kommentere hendelsesforløpet, bare at studenten var sendt til sykehus og der fikk den beste behandlingen som tilbys. Tilstanden ble karakterisert som alvorlig.

– Per onsdag formiddag er det ingen endring i elevens tilstand. Eleven følges tett opp av profesjonelt helsepersonell, skriver Gunnar Ferstad i en oppdatert versjon av pressemeldingen, publisert like før kl. 14.

Bading

Onsdag ettermiddag kom skolen også med noen opplysninger om selve hendelsen:

– Det er bekreftet at ulykken har skjedd ved bading. Hendelsen fant sted i den sørlige delen av Galilea, ved Gan Ha Shlosha nasjonalpark, også kjent med det arabiske navnet Sakhne. På det nåværende tidspunkt har vi ikke anledning til å gå i detalj om selve hendelsesforløpet, men for å unngå spekulasjoner, ønsker vi å formidle at ingen andre personer har vært involvert i hendelsen, skriver rektor Gunnar Ferstad onsdag.

Galilea

Studenten Studenten befinner seg i området Tiberias/Galilea. De øvrige bibelskolestudentene reiste hjem til Norge som planlagt med fly fra Tel Aviv natt til onsdag.

– Jeg er igjen i Israel på ubestemt tid for å følge situasjonen, skriver Gunnar Ferstad i en SMS til sambåndet.no onsdag formiddag.

I den oppdaterte pressemeldingen går det også fram at pårørende nå er på vei til Israel og vil bli møtt av stedlige representanter. Rektor ved Bildøy Bibelskole vil gi dem nødvendig støtte.

Den norske ambassaden er orientert om situasjonen. De har ingen aktiv rolle i oppfølgingen.

Informasjon

– Utover dette er det per nå ingen nye opplysninger. Vi vil gi oppdaterte opplysninger dersom og når det foreligger, skriver rektor Gunnar Ferstad onsdag ettermiddag.

‍I den første pressemeldingen ble det påpekt at det er gjennomført en informasjonssamling med studentene og lærere i Israel. Studentene har fått informasjon om det som har skjedd under ulykken og om behandlingen som nå gis til den skadede. Videre oppfølging vurderes fortløpende.

Kan kontakte skolen

– Det er viktig for oss å formidle at dialog mellom elevens pårørende og stedlige representanter er opprettet. Denne informasjonen gis slik at ingen andre elevers pårørende skal bekymre seg for sine. Dersom noen likevel skulle ha behov for informasjon – snakke med oss – er vi tilgjengelige via skolens hovedtelefonnummer. Det vil bli døgnbemannet frem til situasjonen anses som fullt avklart og alle studentene er ankommet skolen onsdag ettermiddag, skriver Gunnar Ferstad.

Det aktuelle telefonnummeret er 56 31 63 16.

Skjermes

I Norge er bedriftshelsetjeneste koblet inn for å bistå skolen i å ivareta elever og ansatte, opplyser skolen onsdag ettermiddag.

– Jeg vil gjerne få uttrykke min dypeste medfølelse med familien som står tettest på dette. Vi ønsker å gi omsorg og støtte til dem i en krevende situasjon. Medstudenter og ansatte står med dem i bønn og tanke, understreker rektor Gunnar Ferstad.

I den oppdaterte pressemeldingen legger rektor til:

– Vi takker for pressens forståelse om at vi ønsker å skjerme studentene.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

GF Å legge ned kretsene i sin nåværende form og erstatte dem med noen få nettverksbyggende sentra. Det var et av forslagene da generalforsamlingen i ImF diskuterte den store saken om framtidig organisasjonsstruktur.

GF ImF-styret fekk fullmakt frå generalforsamlinga til å slå ImF Trossamfunn saman med andre trussamfunn. Eit stort mindretal ville berre slå saman med NLM sitt trussamfunn.

OPPDATERT MED VARAMENN Gabriel Pollestad er ny formann i Indremisjonsforbundet. Fredag ble også resten av styret valgt.

GF Sambåndet har stilt formannskandidatene i ImF 11 spørsmål. Her kan du lese deres svar og dermed blir bedre kjent med dem.

GF Mange stemmer har ytra seg før ImF-styret no har lagt fram sak 4 til GF: Organisering og struktur i ImF. Saka er ikkje eit sluttprodukt, men starten på GF-året Vol 2.0.

Copyright © Sambåndet 2019