Sambåndet

Tirsdag 13. april 2021
RSS
VEAVÅGEN: Danielsen ungdomsskole Karmøy blir liggende mellom Karmøy fiskerimuseum og Storhall Karmøy (deler av sistnevnte i høyre bildekant). FOTO: PETTER OLSEN

Her skal Danielsen bygge skole på Karmøy

Egill Danielsen stiftelse har sikret Danielsen ungdomsskole Karmøy tomt til nybygg.

Skrevet av Brit Rønningen den 2. september 2019.

LEIETAKER: Danielsen ungdomsskole Karmøy leier i dag lokaler i et industriområde i Veavågen. FOTO: ImF MEDIA ARKIV

‒ Vi kjempeglad for at vi skal få lov til å bygge her, og vi er takknemlig for at det lar seg realisere. Dette har vi jobbet for lenge, sier rektor Jostein Skartveit ved Danielsen ungdomsskole Karmøy begeistret til Sambåndet.

Behov
Skolen startet i 2013 og har i dag cirka 160 elever. Den har holdt til i leide lokaler midt i et industriområde på Vea. Dispensasjonen til å være i industriområdet løper ut i 2021.

‒ Vi har leid i greie lokaler, men nå har vi behov for et nytt bygg siden vi må flytte ut der vi er nå. Så trenger vi også mer plass, sier Skartveit, som fremholder at skolen har gode søkertall.

Opsjonsavtale
Danielsen ungdomsskole Karmøy skal få bygge på en tomt i Veavågen som Egill Danielsen stiftelsen har inngått opsjonsavtaler med alle eierne om å kjøpe. Skolen som eies av Norsk Luthersk Misjonssamband og Indremisjonsforbundet, skal leie lokalene av stiftelsen. Tomten som Egill Danielsen Stiftelsen har kjøpt, er på 18 mål og ligger midt mellom Karmøy fiskerimuseum og Storhall Karmøy i Veavågen. Der er også en barnehage like ved.

Læringsmiljø
‒ Hva kan du si om tomten?

‒ Det er en drømmetomt med spektakulære omgivelser med nærhet til naturen og sjøutsikt. Her kan elevene se fisken vake og høre måkeskrik. Vi har gode muligheter for å legge til rette for et trygt og godt læringsmiljø for våre elever.

‒ Hvordan er fremdriftsplanen?

‒ Vi håper at reguleringsarbeidet vil være ferdig til våren. Når det er klart, kan vi umiddelbart begynne å bygge. Det er ønskelig at den nye skolen skal stå ferdig høsten 2021, sier rektor Jostein Skartveit.

NATUR: Når Danielsen ungdomsskole Karmøy endelig får eget bygg, blir det i naturskjønne omgivelser i Veavågen på Karmøy. FOTO: PETTER OLSEN

 

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

SAKA BLIR OPPDATERT Ti elevar ved den ImF-eigde vidaregåande skulen KVS Bygland har testa positivt for covid-19, melder Bygland kommune.

Harald Wiig Andersen overtar etter sin bror Jan Inge Wiig Andersen som rektor på Nordhordland Folkehøgskole.

Hans Nielsen Hauges 250-årsdag vart påskeaftan mellom anna markert ved grava hans på Gamle Aker kyrkjegard i Oslo.

Jesu oppstode er sjølve grunnlaget for den kristne trua. Det som skjedde påskemorgon, er beskriven av dei fire evangelistane, men med litt ulike observasjonar og skildringar.

3. april 2021 er det 250 år sidan Hans Nielsen Hauge vart fødd. Få nordmenn har skapt sterkare engasjement enn han.

Copyright © Sambåndet 2021