Ole Andreas Wastvedt er både kretsleder og Ung-leder i ImF Midthordland. Foto: Brit Rønningen

Leder både kretsen og ungdomsarbeidet

Økonomi og en oppsigelse er årsaken til at Ole Andreas Wastvedt er kretslederen som midlertidig også er Ung-leder.

I 2018 hadde ImF Midthordland et underskudd på 900 000 kr. Senere fikk kretsen en oppsigelse fra Ung-leder Karianne Hatlevik, og kretsen har foreløpig kuttet den stillingen for å redusere underskuddet.

‒ Det er bakgrunnen for at jeg midlertidig, i hvert fall ut året, er Ung-leder i ImF Midthordland, sier kretsleder Ole Andreas Wastvedt til sambåndet.no.

Overgangsperiode
Han opplever at det går bra å kombinere stillingene som kretsleder og Ung-leder.

‒ Målet at arbeidet i kretsen og barne- og ungdomsarbeidet blir ivaretatt på best mulig måte etter de ressursene vi har. Jeg føler at vi klarer det. I lengden kan vi ikke ha en situasjon hvor jeg er både kretsleder og Ung-leder. Men i en overgangsperiode er det greit.

Wastvedt opplyser videre at målet er at kutt og nedprioriteringer ikke skal gå utover barne- og ungdomsarbeidet.

‒ Men det viktigste i dette arbeidet er ikke kretsen, men de lokale lederne. ImF Midthordlands hovedsatsing er på lag og forsamlinger, og det er der barne- og ungdomsarbeidet skjer.

Konsekvenser
‒ Hvilke konsekvenser har det for kretsen og for kretsens barne- og ungdomsarbeid at det er kuttet i en stilling og at kretslederen også er Ung-leder?

‒ Det merkes at det blir kuttet i en stilling. Jeg har jobbet en god del overtid i hektiske perioder, men kan ta det ut i avspasering når det er roligere. Vi kan også effektivisere arbeidet. Styrken med at jeg både er kretsleder og Ung-leder er at jeg får full innsikt i hva som skjer i barne- og ungdomsarbeidet, sier Wastvedt.

Han fremholder at han ikke står alene. Kretsen har hatt to barne- og ungdomsarbeidere i til sammen 60% stilling i vinter. Til høsten blir dette redusert til en 40% stilling, men de får i tillegg inn en T2-student fra Bildøy Bibelskole.

‒ Barne- og ungdomsrådet har også et ansvar, og vi har mange gode frivillige medarbeidere med oss, sier Wastvedt.

Misjonsfolket
‒ Hvor mange prosent jobber du som kretsleder og hvor mange prosent som Ung-leder?

‒ Det er vanskelig å svare på. Jeg tar arbeidsoppgavene fortløpende. Alt som blir meldt av behov, blir tatt tak i. Her skulle jeg ønske at lagene var mer frempå og tok mer kontakt.

På sikt ønsker Wastvedt en Ung-leder i full stilling.

‒ Da kan jeg få anledning til å være mer ute blant misjonsfolket og se hva som skjer i kretsen, sier Wastvedt og poengterer at en Ung-lederstilling er et spørsmål om budsjett og økonomi.

‒ Vi må være ærlige med misjonsfolket som finansierer og driver misjonsarbeidet. Vi kommer ikke lenger enn misjonsfolket vil, sier Ole Andreas Wastvedt.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.