LEILIGHET: Daglig leder Tove Braut på Ognatun viser deltakere på kretsårsmøtet det nye familierommet. Alle foto: Petter Olsen

Ognatun i særklasse

Nå har leirstedet Ognatun fått hotellstandard og er klar til å ta imot flere gjester.

‒ Nå har vi fått bedre standard på egne arrangementer og bedre mulighet til utleie, sier leder Odd Narve Grude i Ognatunstyret.

I 2015 skrev sambåndet.no om utbyggingsplaner for leirstedet Ognatun. For to år siden begynte arbeidet med å rive underetasjen i internatbygget hvor det var aktivitetsrom og lagerrom. Aktivitetsrommet er blitt flyttet til det gamle kjøkkenet, og det er blitt lagt nytt gulv og avløpsrør og delt opp rom. Etter utbyggingen har Ognatun fått åtte nye rom, syv dobbeltrom og et stort familierom med tekjøkken, i tillegg til et nytt kjøkken.

Dugnad
‒ Vaktmesteren på Ognatun har vært byggeleder, og det har vært dugnad hver tirsdag og onsdag. Vi leide inn folk til elektroarbeid og ventilasjonsarbeid. Ellers har vi flinke folk selv, forteller Grude.

Utbyggingen har kostet 2,5 millioner kroner inkludert dugnadsinnsatsen og tilskudd fra Hå kommune. Alt var ferdig til påske, og da det ble leid ut til Apostolisk Tro.

Begeistret
‒ Hva synes folk om det nye Ognatun?

‒ Det var veldig kjekt å arrangere årsmøtet på Ognatun etter utbyggingen. Folk var begeistret for det som er gjort. Vi er veldig godt fornøyd og håper på bedre tilbud nå som utbyggingen er ferdig. Det er hotellstandard, men mindre rom, svarer Grude.

Vedlikeholdsarbeidet på Ognatun er ikke helt ferdig.

‒ Vi er klar for å skifte tak i løpet av sommeren når det er lite aktivitet, sier Odd Narve Grude.

Administrasjonsleder Terje Slettebø i ImF Rogaland opplyser til sambåndet.no at de foreløpig ikke har konkrete planer som kan bidra til at det nye Ognatun blir tatt mer i bruk.

‒ Men vi har lagt ut informasjon på nettsiden vår om muligheten til utleie, sier Slettebø.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.