Sambåndet

Fredag 27. november 2020
RSS
REISER: Disse ungdommene fra Bedehuskirken skal på misjonstur til Kroatia i høstferien. Bakerst fra venstre: Jonatan Hetland, Ola Siqveland Kalheim, Benjamin Grøtte Sivertsen, Håvard Wetteland og Merete Lye. Foran fra venstre: Magne Oftedal, Helene Mjølsnes, Sunniva Knutzen, Karin Sofie Ersdal Olsen og Hanne Harbo. Fremst: Håvard Haugland. Foto: Privat

Til Kroatia for å tjene

Ungdommene i Bedehuskirken på Bryne skal ikke slappe av i høstferien. De skal i stedet på misjonstur til Kroatia.

Skrevet av Brit Rønningen den 6. oktober 2017.

UNGDOMSPASTOR: Susanne Fasseland Foto: Bedehuskirken

Fakta

Euromission

  • Startet i 1998
  • Grunnleggere: Margritt og Tormod Bakkevold
  • en tverrkirkelig misjonsorganisasjon som siden 1998 har drevet frontmisjon i byer og tettsteder i Europa der det er få eller ingen kristne. Arrangerer kort- og langtidsteam i forskjellige land, holder kampanjemøter, driver menighetsplanting og søker på mange forskjellige måter å inspirere andre kristne til misjon i Europa.

Kilde:www.euromission.org/

Før sommeren fikk ungdomspastor Susanne Fasseland i Bedehuskirken på Bryne en forespørsel fra Sven Harboe og Livar Haugland om hun hadde en ungdomsgjeng som kunne tenke seg å være med på en misjonstur til byen Virovitica nordøst i Kroatia. Harboe kjører buss og er engasjert i Euromission, en tverrkirkelig misjonsorganisasjon som siden 1998 har drevet frontmisjon i byer og tettsteder i Europa der det er få eller ingen kristne.

Stor interesse
− Jeg leder en huskirke med femten syttenåringer, og jeg sa til Sven at jeg måtte spørre dem først. Da jeg spurte dem, viste de stor interesse. En av dem hadde vært med familien på misjonstur med Euromission da han var yngre, forteller Fasseland til sambåndet.no.

AVGANG: Turen startet fra kulturhuset Storstova på Bryne kl. 03.05 natt til lørdag. Foto: Petter Olsen

Dermed reiser fire voksne og tolv ungdommer fra Bedehuskirken til Virovitiva i høstferien. Turen begynner natt til lørdag, og det blir busskjøring non-stop fra Bryne til Virovitiva hvor gjengen vil være fremme søndags ettermiddag. Det blir båt fra Kristiansand til Hirtshals og så cirka atten timers kjøring med buss.

Intenst
− Det blir intenst. Men vi har to sjåfører, og der er et par senger i bussen som nok må reserves bussjåførene. Vi kommer tett inn på hverandre. Det kan bli utfordrende, men det kan være bra å bli slipt av hverandre. Jeg tror vi kommer til å se sider av hverandre som vi ikke har sett før. Jeg håper vi kan være nådige med hverandre, sier Fasseland.

Arbeidet i Virovitiva startet for åtte år siden i en menighet som besto av tre gamle damer. I dag er det en levende menighet med cirka tretti mennesker. Euromission har sendt team dit i flere år i tillegg til å lønne pastoren i menigheten, Sinisa Ljubomiroski.

Evangelisering
Ungdommene fra Bedehuskirken skal være ute på gatene og evangelisere, danse, dramatisere, lovsynge, få kontakt med folk, dra på hjemmebesøk og arrangere gudstjeneste hver kveld. De skal også besøke byen Dordevac hvor Sinisa Ljubomiroski prøver å starte nytt arbeid.

− Har ungdommene noen erfaring med gateevangelisering?

− Han som har vært på tur med Euromission med familien, har vært borti det. Ellers er det nytt for dem med evangelisering hvor man tydelig er ute på gata og snakker med folk og ber for folk. Men de snakker med vennene sine om tro.

BRYNE: Alle var på plass, og stemningen var god da bussen svingte inn på parkeringsplassen ved Storstova på Bryne like før kl. 03 natt til lørdag. Foto: Petter Olsen

Kommunikasjon
− Og hvordan blir det med kommunikasjonen? Det er kanskje ikke alle som kan engelsk i Kroatia?

− Der nede blir det flere tolker med. En del av det som skjer på gata, vil være sang, musikk og drama. Det er en fin måte å bidra på. Vi jobber også med å finne kroatiske sanger som er oversatt til engelsk, sier Fasseland.

Teamet fra Bedehuskirken vil ha med seg trommer, piano og gitar, en av ungdommene tar med seg ukulele, mens det blir tre ungdommer på sang.

− Siste gang i huskirka jobbet vi med eget vitnesbyrd og hvordan dele evangeliet. Vi har også øvd inn dramastykker, forteller Fasseland.

Oppmuntring
− Hva vil dere med turen?

− Vi kommer ned dit for å støtte opp om den lokale kirken og hjelpe og oppmuntre dem i arbeidet de driver. Jeg håper vi får se mennesker komme til tro, og at vi får be for folk og erfare helbredelse og se Guds rike i virksomhet, sier Susanne Fasseland.

 

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Økt ensomhet blant studentene samtidig som akademiske resultater forbedret seg. Det er to stikkord for hvordan pandemien så langt har påvirket fire kristne høgskoler.

Møre ungdomsskule har utvidet og skiftet navn til Møre barne- og ungdomsskule Ålesund. Avdelingsleder for det nye barnetrinnet er fornøyd med åpningen.

Nordmøre og Romsdal Indremisjon har tilpasset seg de nye koronarestriksjonene og endret navn og innhold på den årlige julemessa.

ImF Sunnmøres årlige arrangement «Stjernedryss i advent» blir litt annerledes i år. I stedet for å samles fysisk kan man samles foran skjermen hjemme i stua.

(Korona) Tilbud for unge bør være et prioritert område resten av 2020, mener generalsekretær og kretsledere i ImF.

Copyright © Sambåndet 2020