Sambåndet

Lørdag 24. oktober 2020
RSS
ØKT INTERESSE FOR APOLOGETIKK: Lagets generalsekretær, Karl-Johan Kjøde ser en interesse og etterspørsel etter apologetiske ressurser som har vokst betydelig de siste årene. Her er han på Veritaskonferansen for to år siden. ARKIVFOTO: KPK

Nytt forlag markerer seg på UL

Årets UL (Ung landsmøte) som starter i kveld, markerer også første utgivelse fra et nytt forlag for litteratur om trosforsvar.

Skrevet av Kristelig Pressekontor den 25. juli 2017.

Sammen med Norges Kristelige Student- og Skoleungdomslag (Laget) og NLA Mediehøgskolen Gimlekollen etablerer Lunde Forlag AS et eget underforlag for apologetiske ressurser, Veritas forlag. Også NLM ung og Acta vil bidra med aktiv interesse, skriver Lunde Forlag i en pressemelding.

– Vi ser en etterspørsel etter apologetiske ressurser, sier generalsekretær Karl-Johan Kjøde i Laget, som er med på etableringen.

Første bok

Forlagssjef Tom Teien oppfordrer alle som ønsker å utgi litteratur de vurderer vil falle innunder Veritas-profilen, å ta kontakt med Lunde forlag.

– Målet er å utgi apologetisk litteratur på Lausanne-grunn, og i oppstarten vil dette utgjøre minst to utgivelser årlig – herunder både egenprodusert og oversatt litteratur, skriver Lunde forlag videre.

Første utgivelse, boken «Grill en kristen – svar på 20 vanskelige spørsmål», skjer i regi av Laget og NLM ung. Lagets generalsekretær mener det er en apologetisk oppvåkning på gang i Norge.

– Vi ser en interesse og etterspørsel etter apologetiske ressurser som har vokst betydelig de siste årene. En stadig voksende Veritaskonferanse, flere skepsisuker, utgivelser på ulike forlag og aktive samfunnsdebattanter er et tydelig vitnesbyrd om det, sier Karl-Johan Kjøde.

Vanskelige spørsmål
I Grill en kristen-boken, som tidligere lagsarbeider Ingvild Hellenes er redaktør for, svarer 20 ulike personer på vanskelige problemstillinger knyttet til kristen tro.

Spørsmålene er inspirert av «Grill en kristen», et konsept som er utarbeidet i regi av Laget, der et panel svarer på spørsmål fra en samling elever eller studenter.

– Konseptet har vist seg å være veldig populært, både for kristne ungdommer som ønsker å vise mer av sin tro til sine medelever, og for de mange som er nysgjerrige på kristen tro, skriver kommunikasjonsleder i Laget Helene Fagervik i en pressemelding.

Hun mener boka også vil være en god ressurs for å gjennomføre et Grill en Kristen-panel på skoler og studiesteder.

Laget vil lansere og promotere «Grill en kristen» aktivt med egne seminarer på Skjærgårds (som gikk av stabelen 4.-9. juli, red.anm.) og UL (25.-29. juli). På sistnevnte arrangement er Ingvild Hellenes taler og seminarholder.

Veritaskonferansen
Hver høst arrangeres også Veritaskonferansen på Bibelskolen i Grimstad i samarbeid med Laget og NLA Høgskolen.

Kjøde forteller at det nye forlaget vil knyttes opp til konferansen som i år arrangeres den 21.-22. oktober.

– Konseptene utvikles med tanke på å kunne styrke hverandre. Laget er dessuten en gjennomgående pådriver, sammen med andre.

Laget har nylig også lansert en egen nettside, skepsisuka.no, for sine apologetiske skepsisuker på skoler og universiteter.

– Vi etablerer en nettside fordi det i lengre tid har vært etterlyst en god ressurs som kan gjøre det enklere for både små og store lokallag å arrangere Skepsisuke. Dette blir en nasjonal side som er utarbeidet i samarbeid med blant andre Trondheim kristelige Studentlag, sier Kjøde. KPK

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Generalsekretær Erik Furnes håper at lokale ledere vil samles lokalt til undervisning og samtale om misjonsarbeidet som en erstatning for ImFs avlyste Lederkonferanse.

Misjonseide NLA Høgskolen ønsker å starte økonomiutdanning i Kristiansand fra høsten 2021. På lengre sikt har høgskolen også mål om å tilby desentraliserte og nettbaserte utdanninger som er skreddersydd for landsdelen.

Silje Kausland er ansatt som Ung-leder i ImF-Ung Midthordland, og dermed kan kretsleder Ole Andreas Wastvedt konsentrere seg helt om kretslederoppgavene.

17 kirkesamfunn og organisasjoner, ImF inkludert, har signert en erklæring om det to-kjønnsbaserte ekteskapet. De ber Storting og regjering om å verne foreldreretten og tros- og livssynsfriheten.

På flyet fikk Kristoffer Norbye idé til en sang som nå er blitt til musikkvideo. Regissør av videoen, Sofie Arnesen, håper den vil få flere til å ta et år på Bildøy Bibelskole.

Copyright © Sambåndet 2020