Sambåndet

Mandag 28. september 2020
RSS
RESPONDERTE: Folk fra Bygland lensmannskontor rykket ut da de fikk melding om knvstikkingen 12. desember i fjor. Skolen ligger bak bygningene til høyre i bildet. FOTO: PETTER OLSEN

Tiltalt for drapsforsøk på KVS-Bygland

En nå 18 år gammel mann er tiltalt for drapsforsøk og trusler mot en jente som var hans medelev ved den misjonseide videregående skolen KVS-Bygland.

Skrevet av Petter Olsen den 30. juni 2017.

INTERNAT: Knivstikkingen skjedde i området ved skoleinternatet. FOTO: PETTER OLSEN

KVS-Bygland ligger i Bygland kommune nord i Setesdal.

Drapsforsøket fant sted om morgenen mandag 12. desember i fjor. Den alvorlige tiltalebeslutningen er tatt ut av Statsadvokatene i Agder 26. juni og er bekreftet forkynt for den tiltalte. 

Truet

Tiltalen omfatter også et punkt som til nå har vært mindre kjent, nemlig at mannen natt til 17. oktober i fjor skal ha oppsøkt den jevnaldrende jenta på hennes rom på skoleinternatet. Hun oppdaget at han hadde med seg en kniv, og hun fikk lukket døren. Ifølge tiltalebeslutningen skal tiltalte da gjentatte ganger ha stukket med kniven i døren og framsatt en engelskspråklig drapstrussel. 

Livstruende

Knivstikkingen i desember førte blant annet til at begge lungene ble punktert. «Tilstanden var livstruende, og ville uten adekvat medisinsk behandling ha medført døden», heter det i tiltalebeslutningen. 

Taus forsvarer

Hovedforhandlig i saken er forhåndsberammet til 21. august i Kristiansand tingrett. Den nå 18 år gamle mannen har ifølge politiet erkjent at han knivstakk jenta. 

Sambåndet.no forsøkte fredag ettermiddag å få en kommentar fra den tiltaltes forsvarer, advokat Knut Henning Larsen. Da vi fikk tak i ham på telefonen, var alt han ville si at han ikke hadde tid til å svare på noen spørsmål. Deretter avsluttet advokaten samtalen.

Politiet har altså gått ut med at gutten erkjente at han hadde knivstukket den jevnaldrende jenta. I en samtale for noen måneder siden opplyste forsvareren til sambåndet.no at hans klient da formelt ikke hadde blitt forelagt spørsmålet om hvorvidt han erkjenner straffskyld. Det er uvisst hvordan 18-åringen stiller seg til tiltalebeslutningen som er blitt forkynt for ham.

Psykiatrisk

Sambåndet.no vet også at den nå 18 år gamle mannen har vært underlagt en rettspsykiatrisk undersøkelse for å få avklart om han er strafferettslig tilregnelig. Det kan enten lede til påstand om straff eller tvungent psykisk helsevern. Statsadvokat Beate Rullestad-Jansen var fredag ikke tilgjengelig for kommentar. 

Straffelovens paragraf 275 – drapsbestemmelsen – som hovedpunktet i tiltalen gjelder, har en strafferamme på mellom 8 og 21 års fengsel. Trusselparagrafen (263) kan gi fengsel i inntil ett år.

Som ventet

Advokat Sveinung Søndervik Johnsen er bistandsadvokat for den fornærmede i saken.

– Tiltalebeslutningen var slik som vi hadde ventet, sier han til sambåndet.no.

Johnsen vil representere jenta under rettssaken i Kristiansand i august. Han sier at hans klient er orientert om tiltalebeslutningen, men at han ikke har snakket med klienten sin etter at hun ble kjent med innholdet i den alvorlige tiltalen.  

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Kjetil Vestel Haga vokste opp med dei lyse sidene av bedehuskulturen. Han elskar sjøen og er kaptein på eigen båt. No skal sørlendingen navigere Normisjon-skuta.

Komponist Else Olsen S. blander eksperimentell samtidsmusikk og bedehusmusikk for å gi publikum fragmenter av minner, smaker og fremtidshåp

Lars Dale (58) fra Fredrikstad er ansatt som administrasjonsleder i Awana Norge.

Etter et tiår med frivillig kontingent og tilhørende inntektssvikt, har ImF-styret nå bestemt at Sambåndet skal bli et ordinært abonnementsprodukt.

Dei etterspurde video-snuttane frå The Bible Project er sett av millionar. No kjem dei på norsk, med økonomisk støtte frå mellom andre indremisjonsfamilien.

Copyright © Sambåndet 2020