Sambåndet

Onsdag 30. september 2020
RSS
Vinner 5.-7. klasse i årets Salomo-konkurranse var Møre barne og ungdomsskule Herøy LAG B: David Husøy, til venstre, Samuel Fiskerstrand, Samuel Wiencke. Da dei feiret seieren med is på ferjekaien på vei hjem (forsidebilde), ante de lite om at de kan ha blitt historiens siste vinnere av Salomo-konkurransen. FOTO: PRIVAT

Legger Salomo-konkurransen på is

ImF-Ung kommer ikke til å arrangere Salomo-konkurranse skoleåret 2017-2018

Skrevet av Brit Rønningen den 26. juni 2017.

Odd Asbjørn Nybø er leder for ImF-styret. Foto: ImF MEDIA ARKIV

Daglig leder i ImF-Ung, Andreas Evensen, informerer i et skriv til alle lag som har stilt i Salomo-konkurransen de siste to årene, samt Indremisjonsforbundets kretser og ImF sentralt, om at Landsstyret for ImF-Ung har vedtatt at Salomo-konkurransen «legges på is» inntil videre, og at den ikke kommer til å bli arrangert skoleåret 2017-2018.

Må prioritere
Ifølge skrivet er grunnen til dette vedtaket «ikke at Landsstyret synes at Salomo-konkurransen er et dårlig redskap for å spre Guds ord til barn og unge, men vi ser at satsningen vår på Awana tar såpass mye fokus og ressurser (både midler og ansatte) at vi måtte prioritere bort noe. Da er Salomo-konkurransen noe av det som vi velger å prioritere bort for en stund, og så vil det vise seg om den blir tatt opp igjen på et senere tidspunkt.»

Lite respons
Landsstyret i ImF-Ung har gitt daglig leder mandat til å kontakte skolene med henblikk på om de vil overta konkurransen. I skrivet forteller Evensen at «vi fikk ikke veldig mye respons på denne kontakten, men responsen vi fikk, gikk blant annet på om vi kan sette opp ulike modeller for organisering, medlemskap og kontingent slik at skolene kan ha noe mer spesifikt å forholde seg til når det gjelder diskusjon om evt. overtakelse. Det er absolutt aktuelt å se litt mer på ulike modeller, men dette må bli et arbeid som kan gjøres i løpet av det neste året. Det er uansett ikke aktuelt å arrangere konkurransen skoleåret 2017-2018.»

Andre løsninger
Rektor Arve Fiskerstrand ved Møre barne- og ungdomsskole synes det er synd at Salomo-konkurransen foreløpig legges ned.

− Først og fremst vil jeg si at jeg har stor respekt for at ImF-Ung gjør prioriteringer og vurderinger av arbeidet. De er inne i en prosess hvor de tenker nytt. Det er viktig og verdifullt. Men som kristen skole opplever vi at Salomo-konkurransen er verdifull, og vi synes det er rett å utfordre ImF-Ung på hvordan vi løser dette videre på andre måter enn å legge ned, sier Fiskerstrand til samåndet.no – og understreker at det ikke er kritikk av ImF-Ung.

Verdifull konkurranse
− Hvorfor er Salomo-konkurransen verdifull?

Vår skole opplever at konkurransen er et av få knutepunkter til ImF, og den har stor verdi for ImF i møte med skolene. Men konkurransen er verdifull i seg selv. Den er med og gi elevene nærhet, kjennskap og kunnskap om Bibelen og troen.

I årets konkurranse vant Møre barne- og ungdomsskole klassen for 5.–7. trinn, og flere lag fra skolen har tidligere kommet til finalen.

− Det er et tegn på at en har satset på Salomo-konkurransen.

Et stort pluss
Formann i ImF-styret, Odd Asbjørn Nybø, håper også at man klarer å få i gang Salomo-konkurransen igjen. Han har engasjert i seg Sunnmøre Indremisjons friskolearbeid og har vært med i oppstarten av tre friskoler.

− Da jeg jobbet som inspektør ved Møre ungdomsskole, hadde jeg ansvar for Salomo-konkurransen og uttaking av deltakere til konkurransen fra skolen. Flere ganger har lag fra vår skole kommet til finalen. Det var et stort pluss for skolen, og det var veldig positivt for elevene og den kontakten de får til ImF, sier Nybø.

Han har et forslag til hvordan Salomo-konkurransen kan fortsette.

− Jeg håper at konkurransen kan komme i gang igjen, for eksempel i samarbeid med Bildøy bibelskole.

Møtepunkt
Fiskerstrand kommer med en annen utfordring som ikke går på Salomo-konkurransen.

− ImF bør reflektere over hvilke møtepunkter det er mellom de kristne skolene de eier, og organisasjonen. Hva er det som gjør at noen av våre elever blir en del av ImF-Ung gjennom ungdomstiden, spør han.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Fire kristne organisasjonar har gått saman om ein ressurs som skal hjelpa foreldre å rettleia barna på nett i ulike fasar av livet.

Kjetil Vestel Haga vokste opp med dei lyse sidene av bedehuskulturen. Han elskar sjøen og er kaptein på eigen båt. No skal sørlendingen navigere Normisjon-skuta.

Komponist Else Olsen S. blander eksperimentell samtidsmusikk og bedehusmusikk for å gi publikum fragmenter av minner, smaker og fremtidshåp

Lars Dale (58) fra Fredrikstad er ansatt som administrasjonsleder i Awana Norge.

Etter et tiår med frivillig kontingent og tilhørende inntektssvikt, har ImF-styret nå bestemt at Sambåndet skal bli et ordinært abonnementsprodukt.

Copyright © Sambåndet 2020