Lager TV-serie om Israels betydning

Kristne organisasjoner i USA har gått sammen om å lage en dokumentarserie kalt «Why Israel matters» for å fremheve den bibelske betydningen av Det hellige land.

Det er organisasjonene Christians in Defense of Israel (Cidi), Liberty Counsel og Trinity Broadcasting Network (TBN) som har gått sammen for å produsere TV-serien på 13 episoder om Israel og det jødiske folks betydning, skriver One News Now.

Dokumentarserien skal vise hvorfor Israel er viktig for kristne, for USA og for resten av verden. Serien kan følges på nett-TV via nettstedet til TBN, og første episode er allerede tilgjengelig.

– Fra det øyeblikket TBN gikk på lufta i 1973, har vi tatt på alvor Skriftens løfte om at Gud vil velsigne dem som velsigner Israel. Nå er vi stolte av å slå oss sammen med Cidi og Liberty Counsel for et spennende nytt ukentlig show som vil gi seerne et nærmere syn på denne nasjonen og folket som er så nær Guds hjerte, sier TBN-formann Matt Crouch til CBN News.

Virtuell tur i Israel

Serien skal, ifølge One News Now, være en motvekt til det organisasjonene opplever som en «voldsom motstand ført mot den jødiske staten av den pro-palestinske politisk korrekte agenda i skoler, underholdningsbransjen og mainstream media.»

Hver uke vil programleder Mati Shoshani ta seerne med på en tur gjennom den hellige land og fortelle Israels bemerkelsesverdige historie.

Shoshani er israelsk messiansk jøde og ekspert på historien om den jødiske staten, og han vil føre seerne gjennom ulike bibelske steder i Israel. Her vil han også avdekke historien om hvordan og hvorfor Gud valgte Israels folk til å innta og kreve det Hellige Land for hans herlighet.

– Aldri vært viktigere

– Det har aldri vært viktigere for kristne og andre av god vilje over hele Amerika og rundt om i verden til å stå i solidaritet med landet og folket i Israel, sier Mat Staver, styreleder i Cidi og Liberty Counsel, til CBN News.

Staver har spilt en viktig rolle i å gjøre den nye serien om Israel mulig. Han har vært en støttespiller for Israel i flere tiår og utfordret ofte tidligere president Barack Obama på hans utenrikspolitikk.

– Hver seer vil bli inspirert og myndiggjort til å bli gjennomtenkte, overbevisende aktører i den globale samtalen om Israel, sier Staver.

Han gikk blant annet hardt ut mot Obama da den daværende amerikanske presidenten nektet å nedlegge veto mot FNs Sikkerhetsrådets resolusjon som fordømte Israel for å bygge nye bosetninger på Vestbredden og Øst-Jerusalem – også kjent som Judea og Samaria i bibelsk tid.

Staver mener showet bidrar til å gjøre det klart hvorfor amerikanere fra alle samfunnslag bør støtte Israel mens islamske terrorister fortsetter å føre jihad mot den lille, men likevel kraftige nasjonen i Midtøsten. KPK

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.