Sambåndet

Mandag 28. september 2020
RSS
Barnekoret anno 2006. Foto: Privat

Barnekor fyller 40 år

Samnanger Barnekor og King Sing feirer 40-årsjubileum med jubileumskonsert og jubileumskake.

Skrevet av Brit Rønningen den 23. oktober 2016.

Barnekoret i aksjon i 2011. Foto: Privat

Fakta

Jubileumskonsert

  • Hvem: Bjarte Leithaug og Samnanger Barnekor/King Sing
  • Hvor: Samnanger kirke
  • Når: Søndag 23. oktober kl 17.00

– Vi tror og ber om at det blir en flott jubileumskonsert der alle får møte Jesus gjennom sang og musikk og ord, sier dirigent Marit Andresen Røen som har vært med de siste 25 årene.

Koret ble startet av Haldis og Asle Reigstad. Det har vært mange trofaste ledere med opp gjennom årene. På konserten i Haga kirke i ettermiddag har korene fått med seg Bjarte Leithaug.

– Vi vil fremføre ti av sangene til Leithaug, og vi har valgt ut de med mest sentralt bibelsk budskap, for eksempel «Det fins ei bru til Himmelen» og «To små fisker og fem små brød», forteller Andresen Røen.

Glad sang med godt budskap
− Hvordan har koret og du klart å holde på så lenge?

− Sang og musikk er en gave fra Gud. Det er terapi og glede i hverdagen. Vi synger for å takke Jesus og vil at andre skal bli kjent med ham. Den glade sangen med det gode budskapet er drivkraften, og det at vi gjennom barnekoret får nå en del familier som ellers ikke besøker bedehus og kirker så ofte.

Antall kormedlemmer har gått opp og ned i disse 40 årene.

− Vi konkurrer med mange andre aktiviteter, særlig fotball og håndball. Men i høst er det skjedd det gledelige at noen av håndballjentene har fått lagt om programmet slik at de fortsatt kan være med i barnekoret. Gjennomsnittlig har vi hatt god oppslutning gjennom alle disse årene. Og bedehuset på Tysse, hvor vi øver, er omtrent hver tirsdag fullt av glade sangere og foresatte, sier Andresen Røen.

Sponsing
Lokale bedrifter har sponset jubileet med kake, ballonger, blomster og litt penger, mens Samnanger kyrkjelyd blant annet har sponset annonser og trykking av plakater.

− Vi er takknemlige for at barnekoret blir møtt så positivt i kommunen, og vi er takknemlige for bedehuset/Misjonsforsamlingen som vi er en del av, og som bidrar på mange måter, sier Andresen Røen som håper på full kirke.

− Det er et utadrettet arrangement, en familiekonsert for alle, både for nåværende og tidligere medlemmer og ledere av barnekoret og selvsagt for de som ikke har vært med i barnekoret, sier Marit Andresen Røen.

 

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Kjetil Vestel Haga vokste opp med dei lyse sidene av bedehuskulturen. Han elskar sjøen og er kaptein på eigen båt. No skal sørlendingen navigere Normisjon-skuta.

Komponist Else Olsen S. blander eksperimentell samtidsmusikk og bedehusmusikk for å gi publikum fragmenter av minner, smaker og fremtidshåp

Lars Dale (58) fra Fredrikstad er ansatt som administrasjonsleder i Awana Norge.

Etter et tiår med frivillig kontingent og tilhørende inntektssvikt, har ImF-styret nå bestemt at Sambåndet skal bli et ordinært abonnementsprodukt.

Dei etterspurde video-snuttane frå The Bible Project er sett av millionar. No kjem dei på norsk, med økonomisk støtte frå mellom andre indremisjonsfamilien.

Copyright © Sambåndet 2020