Syng Hauge sine songar

I dag kjem Anne-Marthe Lillebø til heimlege trakter for å bidra med song på årets Haugeseminar på Herøy på Sunnmøre.

Anne-Marthe Lillebø frå Gursken i Sande kommune er til dagleg lærer ved Danielsen barne- og ungdomsskule på Sotra utanfor Bergen.

Hans Nielsen Hauge var ein inspirerande og banebrytande mann, verkeleg eit førebilete for oss i dag. Han møtte menneske der dei var, ofra alt han eigde og følgde kallet. Uansett kvar han kom, var han medviten om at tid, krefter og pengar høyrde Gud til. Han hjelpte til der det var behov, for eksempel på gardsbruk, starta nye bedrifter og oppmuntra folk til å bruke sine evner. På den måten fikk han også fortalt dei kva han trudde på. Fantastisk å tenke på at det då levde 900.000 menneske i Noreg, av dei 300.000 haugianarar, meiner Anne-Marthe Lillebø.

– Har du delteke på mange Haugeseminar?

– Eg har aldri vore på Haugeseminar før, men eg har høyrt mykje flott om arrangementet, så eg gler meg.

– Kvifor byrja du å syngje i si tid?

– Eg har sunge sidan eg var lita. Eg er så heldig å ha foreldre som har oppmuntra meg både til å syngje og spele instrument. Vi song saman som familie, det var jentekor, barnekor og ungdomskor. Då eg skulle begynne på vidaregåande, bestemte eg meg for å gå på eit landsdekkjande musikkgymnas utanfor Bergen, Kongshaug Musikkgymnas. Som utdanning valte eg lærar, der musikk vart eitt av årsstudia mine. Musikken har alltid tatt opp store delar av fritida mi. Utruleg takksam over moglegheitene eg fekk til å bli glad i musikk.

– Kva betyr song og musikk for deg i dag?

– Song og musikk betyr mykje for meg. Eg brukar det kvar dag, både på jobb og i fritida. Det er min beste måte å uttrykke meg på. Formidling gjennom song og musikken er noko eg verkeleg brenn for. Eg har i mange år vore med som lovsongsleiar i Salem Bergen. Føler meg utruleg heldig og privilegert som får lov til å bruke musikken til å peke på Jesus og leie folk i lovsong. I tillegg til lovsongen er eg også med i gospelgruppa Redeemed. Vi er inne i ein spennande haust der vi jobbar fram mot ein platerelease.

 – Haugianarane brukte også song og musikk. Har du tenkt noko spesielt over det?

– Det er spesielt og veldig kjekt å få lov til å delta med song på Haugesamlinga. Mens Hans Nielsen Hauge gikk og vandra frå bygd til bygd, eller gjekk ute på åkeren, song han. Gjennom det at han song og las, fekk han meir lyst til å lese i Bibelen. Song og musikk betydde mykje for han, og dette kan eg kjenne meg igjen i. Eg skal opne Haugeseminaret i Herøy med å synge den songen som Hans Nielsen Hauge gjekk og song då han møtte kallet: ”Jesus din søte forening å smake”. Det gler eg meg til, seier Anne-Marthe Lillebø.

Runde blandakor deltek også med song på seminaret. Forfattar Edvard Hoem og Linda Helén Haukland frå Universitetet i Nordland vil snakke om ulike sider ved Hauge sitt kvinnesyn.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.