Gir vekk 10 prosent av gaveinntektene

Pastor Kjersti Landro i Bedehuskirken på Bryne er på jakt etter forslag til prosjekter som kan få støtte fra forsamlingens gaveinntekter.

Kjersti-Landro-e1383051234638− Vi ser det som helt naturlig. Vi ønsker å være en raus menighet. Alle kollektene på våre gudstjenester går til prosjekter utenom menigheten, forteller Landro til sambåndet.no.

Bedehuskirken har sine fellessamlinger på bedehuset Saron på Bryne og er tilknyttet Indremisjonsforbundet (ImF). Tienden gjelder Bedehuskirkens gaveinntekter, fra faste givere og enkeltgaver. Gaveinntektene er på cirka 2 millioner i året.

− 10 prosent, cirka 200 000 kr, går videre til andre gode formål, sier Landro og oppfordrer folk til å søke om støtte hvis de har prosjekter som trenger tilskudd. Både personer som er og ikke er en del av Bedehuskirken kan søke.

Ikke strenge regler
− Hva slags prosjekter kan få støtte?

− Vi er ganske åpne og har ikke noen strenge regler. Men det må ikke stride mot det vi står for som menighet. Hvis noen har prosjekter som de mener bør får støtte, og som på den måten ønsker å være med og velsigne andre, er det bare å søke.

Tidligere har Bedehuskirken gitt penger til blant annet Unge Spor, flerkulturell leir arrangert av ImF Rogaland, Euromission, bok til alle foreldre i barnehager, HLH Farm Tanzania – ny buss, sommerleir for misjonærbarn i India, menighetsplanting i Tsjekkia, språkskole i India, KPK Ukraina og Dawn Norge.

Gode søknader
− Alle får ikke støtte. Vi har fått inn mange gode søknader og gode prosjekter. Vi velger å støtte få prosjekter med de pengene de har søkt om, slik at de kan bli realisert, i stedet for å gi litt til alle.

− Hvordan foregår prosessen rent praktisk?

− Vi har lagt ut informasjon og søknadsskjema på nettstedet vårt (se faktaboks). Søknadsfristen er 1. desember. Etter at søknadene er kommet inn blir de behandlet og vurdert av representanter fra pastorteamet og noen andre ansatte. Med godkjenning fra Bedehuskirkens styre velger de ut prosjektene som skal få støtte, sier Kjersti Landro.

1 svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.